Stedendriehoek

Sportief en Dichtbij

Het gaat goed met Apeldoorn! Na jaren van financiële tegenspoed is de gemeentelijke begroting weer op orde. Het is tijd om vooruit te kijken. Dat doet het CDA Apeldoorn door als uitgangspunt een financieel degelijk beleid te nemen. Dat is de basis waarop we verder bouwen aan Apeldoorn.

Apeldoorn is een comfortabele gezinsstad, waarin jong en oud op een plezierige wijze samen wonen en samen leven in onze prachtige dorpen en mooie wijken. Willen we Apeldoorn verder brengen, dan is het essentieel dat we investeren in sport en cultuur. Wij vertellen u in deze column over het belang van sport en bewegen.

De kracht van sport en bewegen… Is ontmoeting, is samen leren winnen en verliezen, is goed voor de gezondheid en is bovenal erg leuk! Het CDA Apeldoorn wil verder investeren in sport en bewegen en heeft daarvoor de volgende 5 ideeën:

 1. 1.     Gratis sporten voor kinderen onder 12 jaar
  We willen alle kinderen uitdagen om te sporten. Daar past bij dat de gemeente het mogelijk maakt dat kinderen kunnen sporten. We nemen de financiële drempel weg, voor iedereen. 
 2. 2.     Een beweegprogramma voor senioren, per buurt, wijk of dorp
  Bewegen is elkaar ontmoeten. Eerst een kop koffie, dan sporten en daarna met elkaar in gesprek. Goed om eenzaamheid onder senioren tegen te gaan en goed voor gezondheid. 
 3. 3.     De schoolpleinen groener en uitdagender inrichten
  Onze schoolpleinen zijn een ontmoetingsplek in de buurt. We willen ze groener en uitdagender maken. 
 4. 4.     Meer investeren in bewegingsonderwijs en zwemles
  Veel Apeldoornse scholen halen de norm van 2 uur bewegingsonderwijs per week niet. Zorgwekkend! Het is voor de (motorische) ontwikkeling van kinderen essentieel dat kinderen goed leren bewegen. 
 5. 5.     Een verenigingsmanager per buurt, wijk of dorp.
  Een les in de kantine van de voetbalvereniging? Een koffieochtend van het verzorgingshuis bij de tennis? Of een gymles op het hockeyveld? Laat verenigingen ‘vereniging’ zijn en laat een professionele verenigingsmanager deze activiteiten coördineren.

 

Tot slot, we blijven wat het CDA Apeldoorn betreft investeren in sportevenementen. We hebben genoten van de Giro d’Italia, het WK Baanwielrennen en het WK Beachvolleybal. Momenten van sportieve ontmoeting en inspiratie! Momenten om top- en breedtesport te verbinden.

Het CDA Apeldoorn is de politieke partij die stáát voor het sporten en bewegen in Apeldoorn. Daar willen we de komende vier jaar graag mee door gaan. Wij hopen op uw steun daarvoor!

Nathan Stukker
Lijsttrekker CDA Apeldoorn