Stedendriehoek

Sporten in gloednieuw sportcentrum

TWELLO – Sportcentrum Fit & Fun Twello aan het Jachtlustplein heeft een ware metamorfose ondergaan. Na een maandenlange verbouwing is de sportschool klaar voor de toekomst. Zo zijn alle sportruimten voorzien van klimaatbeheersing en is het aanbod aan sporten uitgebreid. “Vooral met de komst van eGym zijn wij er nu echt voor iedereen, zelfs voor mensen die eigenlijk niet zo van fitness houden”, vertelt Lars Fridrichs.

Met vestigingen in Deventer, Eerbeek en Twello is Fun & Fun goed vertegenwoordigd in de stedendriehoek. Samen met compagnon Ronald Brinkerink (rechts op de foto) en in totaal zo’n 60 medewerkers zorgt Lars ervoor dat mensen kunnen sporten in moderne en vooruitstrevende sportcentra. Van krachttraining tot groepslessen; hier kan iedereen iets vinden.

“Met de verbouwing zijn er ook twee groepsleszalen bijgekomen, wat betekent dat we nieuwe lessen kunnen aanbieden”, vertelt Lars. “Eén zaal is ingericht als functionele trainingsruimte waar zowel in groepsverband als bijvoorbeeld met onze personal trainer gesport kan worden. Het aanbod aan fitnessapparaten is groot en verdeeld over diverse ruimten. Zo is op de bovenverdieping de cardio te vinden, terwijl de krachttraining op de begane grond is te vinden. Daar is ook een nieuw concept te vinden; de eGym, een fullbody training die sporters verantwoord laat bewegen.”

Training volgens de laatste ontwikkelingen
eGym is een circuit van acht slimme krachttoestellen met samen een ultieme training voor grote spiergroepen van het lichaam. De eGym-coach stelt eenmaal alle toestellen voor je in en al je persoonlijke gegevens, zoals je zitpositie en trainingsgewicht, worden automatisch bewaard. Elke deelnemer traint en wisselt vervolgens op hetzelfde moment van toestel, waardoor je binnen 30 minuten een complete workout doet. Zonder wachttijden en zonder dat het saai wordt. Tijdens de training krijg je via je persoonlijke touchdisplay trainingsinstructies waardoor eventuele blessures of een onjuiste uitvoering van de beweging tot het verleden behoren. Je traint dus snel, effectief en vooral met meer plezier. Met een speciale app kun je precies zien welke resultaten je geboekt hebt.

Bij Fit & Fun wordt gewerkt met een klantenvolgsysteem. “Wij houden graag contact met onze leden. We maken het liefst fitness afspraken met onze klanten. De instructeur weet dan dat je er bent en kan je goed in de gaten houden. Op zo’n moment kunnen wij helpen bij vragen en als je er niet bent krijg je een belletje. We maken dan graag een nieuwe afspraak. Zo houden we contact met onze klanten. Misschien heb je wel een blessure? Dan kunnen we de training aanpassen. Of je kunt tijdelijk niet sporten; dan zetten we het abonnement even stop. Gewoon contact houden, daar gaat het ons om.” Als iemand lid wordt volgt er eerst een uitgebreide meting, de bodycheck,  waarna er een persoonlijk schema wordt opgesteld. Er volgen evaluatie momenten en het trainingsprogramma  wordt na een tijdje bijgesteld. Zo blijf je altijd op je juiste niveau trainen.

Een abonnement is inclusief alle sportmogelijkheden (m.u.v. de eGym) en gebruik van de sauna, zonnebank, koffie en thee e.d. www.fit-fun.nl