Sport

Zorg en Sport komen samen in 2020

APELDOORN – Het afgelopen jaar is in Apeldoorn hard gewerkt om twee werelden bij elkaar te brengen; Sport en Zorg. Aanstaande zaterdag is het zover. Wethouder Stukker en burgemeester Heerts gaan aanstaande zaterdag het programma Life Goals Apeldoorn officieel openen.

Medio 2019 hebben verschillende Apeldoornse organisatie de handen in een geslagen. Denk hierbij aan de Apeldoornse voetbalvereniging Columbia, AV Veluwe, RIWIS Zorg en Welzijn, Het Leger des Heils, Stimenz, IrisZorg, Accres Apeldoorn en Life Goals Apeldoorn. Een substantiële groep Apeldoorners redden het niet in hun eentje, het zijn mensen die vaak problematiek ervaren op verschillende leefdomeinen. De Apeldoornse bevolking groeit en dat geldt ook voor de kwetsbare doelgroepen. Het aantal dak- en thuislozen is de afgelopen jaren fors gestegen en geschat wordt dat dit aantal in Apeldoorn de komende jaren zal blijven stijgen. Het komt er vaker op neer dat mensen zichzelf moeten zien te redden. De coalitie wil sport en bewegen inzetten om kwetsbare mensen tools te geven om zelfredzamer te zijn, om plezier in sport- en bewegen te vinden, om dat ene moment in de week niet aan hun ellende te hoeven denken en om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. De verwachting is dat mensen niet alleen actief gaan sporten en/of bewegen, maar ook minder eenzaam zijn, doordat ze actief participeren bij de sportvereniging.

Ondersteuning De gemeente Apeldoorn, het Oranjefonds en de lokale coalitie hebben de wil om meer voor kwetsbare Apeldoorners te betekenen. Het ontbreekt echter aan een samenhangende aanpak, aldus de partners. Sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en zorginstellingen zijn nauwelijks op de hoogte van elkaars mogelijkheden en projecten. De Life Goals aanpak moet hierin verandering brengen.

Programma

Ook jij bent aanstaande zaterdag welkom op het FSG Campus (Laan van Westenenk 4 te Apeldoorn). Het programma ziet er als volgt uit:

13:30 uur Inloop
14:00 uur Opening
14:15 uur Voetbaltoernooi
15:15 uur Tekenen convenant Samen sporten onder een (veilig) dak
15:30 uur Start 1e ronde workshop
16:00 uur Start 2e ronde workshop
16:30 uur Afsluiting

Kom je met ons bewegen/sporten? Tot zaterdag!