Sport

Zesduizend kilometer van huis volleyballen

APELDOORN – Drs. P bezong ooit hoe zijn rit naar Omsk net iets te lang duurde. Op zoek naar sportieve roem wagen de volleyballers van Draisma Dynamo (Драисма Динамо in het Russisch, red.) zich komende week nota bene nóg 650 kilometer oostelijker in het onherbergzame Aziatische deel van Rusland, dan waar de legendarische woordkunstenaar met trojka en gezin strandde.

Op bijna 6.000 kilometer van huis gaat de houder van de Nederlandse volleybalbeker bij Lokomotiv Novosibirsk de huid zo duur mogelijk proberen te verkopen in de heenwedstrijd van de achtste finales om de CEV Cup. Een uitdagende onderneming. Zowel in sportieve, financiële als logistieke zin. Dertien spelers, twee coaches, één verzorger, één scout, één manager en vier supporters vertrekken op zondag 26 januari naar Novosibirsk, liefst zes tijdzones verderop.

Ter plaatse verblijft de Apeldoornse afvaardiging twee nachten in hotel DoubleTree by Hilton Novosibirsk. De wedstrijd tegen de CEV Champions League-winnaar van 2013 vindt plaats op dinsdag 28 januari. Om zeven uur ’s avonds barst het spektakel los in de 3000 toeschouwers bevattende SKK Sever-hal. Het bliksembezoek aan Siberië wordt de volgende ochtend afgerond: de Draisma Dynamo-equipe vliegt woensdag 29 januari terug.

De return in de Draisma Dynamo Arena staat vastgesteld op donderdag 13 februari. Vanaf 20.00 uur gaat de koploper van de eredivisie in eigen hal alles in het werk stellen om Lokomotiv Novosibirsk op sportieve wijze te laten ontsporen.