Sport

Yolenthe van Hack completeert selectie Dynamo D1

APELDOORN – SV Dynamo heeft de selectie voor de hoofdmacht van de vrouwen rond. Met de komst van Yolenthe van Heck zijn alle posities ingevuld voor het komende seizoen in de Topdivisie.

De 25-jarige middenspeelster speelde het afgelopen seizoen als diagonaal voor SSS in Barneveld. Voordien droeg de in Ede woonachtige Van Heck het shirt van eerstedivisionist Scylla. De nieuwe Dynamo-aanwinst heeft er zin in om zich in Apeldoorn in de kijker te spelen. “Het gevoel is goed bij Dynamo. Zo’n kans krijg ik misschien maar één keer.”

Ook trainer Michael Beugelsdijk gaat met veel vertrouwen het nieuwe volleybaljaar in. “Met de komst van Yolenthe hebben we een sterk uitgebalanceerd team. Er is de afgelopen drie jaar veel ruimte en tijd gemaakt voor het opleiden van jong talent uit eigen club. Een jaar geleden was het tijd voor vernieuwing. Voor het komende seizoen hebben we iets meer ervaren dames aan de groep kunnen toevoegen. Na drie seizoenen in het rechter rijtje ben ik er van overtuigd dat we in het nieuwe seizoen veel stabieler zullen zijn.”

Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Erik van ‘t Land