Sport

WWNA Dames 1 worden met dubbele cijfers kampioen

WENUM WIESEL – Het bleef nog lang spannend in de competitie, maar het vertrouwen was er. En terecht, blijkt uiteindelijk. Het damesteam van voetbalvereniging WWNA heeft met de 11-2 winst tegen het Bathmense ABS haar kampioenschap in de vijfde klasse veiliggesteld.

Op zondagochtend 28 april is er gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de dames. Het team is ruim op tijd op de club. Ruimer dan normaal, zodat er een uitgebreide, goede warming-up en een oppeppende voorbespreking mogelijk is. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Na de aftrap volgt al vrij snel de eerste treffer vanuit het Wenum-Wieselse damesteam. Deze wordt vervolgd door nog tien doelpunten voor WWNA, maar ook ABS weet twee keer het net te vinden. Speelsters Noa, Marije, Charlotte, Wendelien en Kaylee maken samen de elf treffers voor hun Wenum-Wieselse club.

De spanning die vóór de wedstrijd voelbaar was, wordt al gauw omgezet in puur enthousiasme. ABS heeft na een aantal doelpunten van WWNA twee keer mogen scoren. Zodra de scheidsrechter affluit, is er vuurwerk en een hoop gejuich te horen. Zowel vanaf het veld als vanuit het op deze dag extra grote publiek. Nadat het team bloemen krijgt, ook van de sportieve tegenstander, neemt aanvoerdster Wendelien de schaal in ontvangst. De op die dag jarige trainer en tevens leider Hans doet zijn zegje: “Dit is het mooiste cadeau dat ik had kunnen krijgen. Dit is dus waar we het hele seizoen samen naartoe hebben gewerkt.”

De Apeldoornse zanger Rik Nijman voert na de wedstrijd het feestgehalte op en de aansluitende barbecue voor het team, ouders en aanhang, maakt de middag compleet. De dames hebben hun kampioenschap naar eigen zeggen goed gevierd. Het kampioenschap is binnen, maar het seizoen is nog niet afgelopen. Op 26 mei speelt het team zijn laatste competitiewedstrijd tegen en bij het Vaassense KCVO. Na de zomerstop gaan de dames er uiteraard weer vol tegenaan, en wel in de vierde klasse.