Sport

WSV en PFC verder als Futsal Apeldoorn

APELDOORN – De presentatie van het nieuwe shirt symboliseerde de officieuze aftrap van het ambitieuze project. Onder de naam Futsal Apeldoorn bundelen de zaalvoetballers van WSV en Pro Futsal Club de krachten. Onder leiding van Youssef el Badey wil de hoofdmacht van de nieuwe vereniging met ingang van het komend seizoen Apeldoorn definitief op de kaart zetten in zaalvoetballand. “We gaan niet naar de eredivisie om degradatievoetbal te spelen.”

Met de promotie naar ’s lands hoogste speelklasse zetten de zaalvoetballers WSV twee jaar geleden de eerste stap. De opmars van PFC/Pro Sport Centrum, dat zich onlangs met overmacht tot kampioen kroonde in de eerste divisie, bracht de plannen voor de vorming van één competitieve Apeldoornse topzaalvoetbalclub in een stroomversnelling. Onder het motto ‘samen sterker’ wil Derek Kent in de komende jaren met Futsal Apeldoorn een vaste plek veroveren in de Nederlandse top. In zijn meerjarenplan durft de voorzitter van de Apeldoornse topclub in spe zelfs te dromen van de landstitel. “Dat is wel de doelstelling.” 

De basis staat. Met wat hij noemt ‘broederschap, liefde en familiaire sfeer’ als extra wapen gaat huidig PFC/Pro Sport Centrum-coach Youssef el Badey vol vertrouwen de strijd aan met de gevestigde orde. De Tilburger wil uit het aanwezige potentieel in de komende weken en maanden een spelersgroep formeren die op termijn een rol van betekenis kan spelen in de eredivisie. “Mijn streven is om een selectie van veertien man te krijgen.”

In de eredivisie te komen, is één. Hoeveel inspanningen handhaving op het hoogste niveau op sportief, organisatorisch en financieel vlak kost, ondervindt Diederik Bos met WSV/FSG Academy inmiddels al twee seizoenen aan den lijve. “Om een topploeg in de eredivisie op de been te brengen vergt minstens 100.000 euro. Wij hadden nog geen derde van dat bedrag. Daarom mogen wij trots zijn op wat wij de afgelopen jaren samen met OSSO en Stimenz bereikt hebben. Een hoogtepunt in de bijna 100-jarige geschiedenis van WSV.” 

De selectie van het eerste team van de nieuwe Apeldoornse zaalvoetbaleredivisionist zal bestaan uit louter zaalvoetballers. Aangezien de technische staf de combinatie zaal-veld voor spelers van de hoofdmacht niet tolereert, betekent dit dat WSV komend seizoen op het veld niet langer een beroep kan doen op aanvoerder Rachid Boughalab en Olaf Kluitenberg. “Uitgangspunt van de nieuwe vereniging is om het topzaalvoetbal voor Apeldoorn te waarborgen, maar dat we deze spelers kwijtraken betekent wel een aderlating voor WSV”, erkent Diederik Bos. 

* De zaalvoetballers van ATIK veroverden vrijdag door een 5-4 overwinning op directe concurrent FC Bordkrijt de titel in de Hoofdklasse. De Apeldoorners promoveren hierdoor naar de Topklasse.