Sport

Woutersen snakt naar vakantie

UGCHELEN – Na de 2-1 zege op Sportclub Brummen houdt Albatross de kans op het behoud van het derdeklasseschap volledig in eigen hand. Turkse Kracht Deventer is op zondag 17 juni in Ugchelen de laatste sta-in-de-weg om het seizoen 2017-2018 alsnog met een voldaan gevoel af te sluiten.

De promotie van tweede elftal naar de eerste klasse zorgde zondagmiddag al voor een feestelijke stemming aan de Brouwersmolenweg. Daar deden de spelers van Albatross 1 een schepje bovenop. Met dank aan Edwin Zuyderduyn. De eigenlijk al gestopte veteraan, twintig minuten voor tijd ingevallen voor Jordy Kluitenberg, loodste de thuisclub in extremis langs Sportclub Brummen. Met ongewilde steun overigens van de Brummense goalie Jordi Plant, die het schot van de Ugchelense herintreder wel erg schlemielig door de handen liet glippen.

 

“Ik wilde Edwin eigenlijk in de winterstop al terughalen, maar dat wilde hij toen niet. Vorige week tegen Klarenbeek was hij er voor het eerst weer bij. En dan nu de winnende goal maken. Hij is nog zó belangrijk voor ons”, kwam trainer Wilco Woutersen naderhand superlatieven te kort om zijn oude strijdmakker de hemel in te prijzen.

 

Over hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon, was Woutersen minder te spreken. “Ik ben in de rust verschrikkelijk boos geworden. Wát speelden wij slecht. In de tweede helft ging het veel beter. We krijgen wel wat hulp van hun keeper, maar ik vind dat wij dik verdiend gewonnen hebben. Brummen is een prima ploeg. Alle respect hoor. Maar er zit gewoon verschil tussen de klassen waarin we spelen. Dat zag je. Hoe zij voetballen is totaal niets met wat ze in de derde klasse kunnen verwachten.”

 

De Albatross-trainer sprak duidelijke woorden. “Het gaat maar om één ding. We moeten er in blijven! Zo niet, dan heb ik gefaald. Albatross moet hoe dan ook eens nadenken over wat het wil. Als ze de keuze maken om in de toekomst vooral voor de gezelligheid te voetballen, vind ik het best. Als we zo doorgaan zoals nu, gaan we onherroepelijk een keer degraderen. Voor mij wordt volgend seizoen hoe dan ook mijn laatste.”  

 

Ten koste van Turkse Kracht Deventer moet Albatross het vege lijf zien te redden. “Ik had liever Davo als tegenstander gehad. Ook dan had je te maken gehad met dat verschil tussen derde en vierde klasse. TKD is een lastige ploeg. Al ben ik ervan overtuigd dat we het redden. Het is in elk geval fijn om opnieuw thuis te spelen. Komend weekend is er bij Albatross familietoernooi. Daarom zal er veel volk langs de lijn staan. Daarna ga ik meteen op vakantie. Ik had al uitgezocht wanneer de laatste speelronde was. Op de negentiende vlieg ik met gierende banden naar Mallorca”, kijkt Woutersen reikhalzend uit naar het slot van de competitie.