Sport

‘Winst was een complete verrassing’

APELDOORN – De zestienjarige Selina Cicek is verkozen tot sporttalent van 2019 in Apeldoorn. Het karatetalent doet aan kata, een vorm van karate waarbij een gevecht wordt uitgebeeld tegen een denkbeeldige tegenstander. Ze vertelt over haar ervaringen van het afgelopen jaar en vertelt over haar ambities voor dit jaar.

Vorig weekend deed ze nog mee bij het jeugd EK waar ze het tot de tweede ronde schopte. Even later werd ze verkozen tot Apeldoorns sporttalent van 2019. “Ik had het helemaal niet verwacht; toen ik het hoorde, besefte ik het nog niet echt. Het was vooral een wauw-gevoel!” De zestienjarige deed afgelopen jaar mee aan vele toernooien, waaronder het EK voor de jeugd. Ze kijkt vooral met trots terug op 2019: “Het was een zwaar, druk jaar. Ik heb hard getraind, maar ook vele successen gehad. Al met al kijk ik er met een grote glimlach naar.”

Karate wordt steeds populairder in Nederland. Selina traint bij karateschool Karate do Smaal en dat bevalt haar uitstekend. “Er is hele goede begeleiding en ik leer heel veel. Je wordt zowel gesteund in de goede tijden als in slechte tijden. Echt een familiegevoel.” Karate is haar passie: “Ik kan lekker mijn ding doen, eigenlijk kan ik mijn ei er heel goed in kwijt. Samen met het team is het gezellig. Als je weer bij elkaar komt, heb je er gelijk zin in en als het iets minder gaat peppen we elkaar ook op.”

Voor dit jaar staat er weer genoeg op het programma, laat Selina weten: “Ik moet hard gaan trainen, er komen genoeg wedstrijden aan. Ik weet nog niet precies waaraan ik mee ga doen. In ieder geval wil ik me weer plaatsen voor het EK van volgend jaar. Daarvoor moet ik tijdens de meetmomenten genoeg punten halen, zodat de selectiecommissie mij uitkiest. Ik kijk er naar uit.”

Tags: