Sport

Wandeling zet ZVV’56 op winnende spoor

APELDOORN – De kans dat er in Zevenhuizen komend seizoen opnieuw voetbal op vierde-klasse-niveau wordt gespeeld, is na ZVV’s 4-0 overwinning op SV Terwolde aanzienlijk toegenomen. De equipe van trainer Stephan Quack is één wandeling verwijderd van handhaving.

Omstanders keken enigszins verbaasd op toen de complete spelersgroep van de Zevenhuizense zondagvierdeklasser donderdagavond rond kwart over zeven een ommetje ging maken. “Er stond zóveel spanning op dat ik in de kleedkamer tegen de jongens zei: ‘We gaan een rondje lopen’. Ze keken me eerst vreemd aan, maar we hebben een kwartiertje door Zevenhuizen gewandeld. Je mag wel zeggen dat het goed heeft uitgepakt”, verklaarde coach Quack hoe hij voorafgaand aan het eerste duel in de nacompetitie de druk wat van de ketel nam. 

Desondanks duurde het 45 minuten alvorens de oranje motor goed op toeren kwam. In de eerste helft liep het bij de thuisploeg nog niet zoals zou moeten. SV Terwolde, als dertiende geëindigd in de vierde klasse H, kwam het meest dreigend voor de dag. Na rust sloeg ZVV’56 genadeloos toe. De verwoestende uithaal waarmee Ruud van Leussen na bijna een uur de score openbrak, verdiende al een schoonheidsprijs. Ook de 2-0 van aanvoerder Jim Florentinus, de 3-0 van Kenan Mahmudov en het slotakkoord van andermaal Florentinus waren van een kwaliteit die toeschouwers in de vierde klasse zelden mogen aanschouwen. 

“In de eerste helft was het lastig voetballen. In de rust heb ik erop gehamerd dat we binnen een kwartier een goal moesten maken. Dat gebeurde. Dat is wel lekker natuurlijk”, kon Quack naderhand tevreden zijn over hoe de schutters van dienst zijn instructies hadden opgevolgd.

Wat halverwege het seizoen nagenoeg onmogelijk leek, kunnen Quack en zijn mannen op 17 juni toch bewerkstelligen. Met een overwinning op IJsselstreek kan ZVV’56 zich definitief veilig spelen. “In de winterstop leek het al zo goed als gedaan. We zijn echter steeds positief gebleven en er altijd in blijven geloven. Ons wacht nu een tegenstander die met het mes tussen de tanden speelt. Makkelijk zal het zeker niet worden. Wekenlang moesten we steeds één keer winnen. Dat moet nu nog één keer gebeuren.” 

Uit hoe zijn equipe het arme Terwolde in de tweede helft oprolde, put de ZVV-coach vertrouwen. Ook het thuisvoordeel kan van beslissende betekenis zijn, oordeelde Quack. Of de warming-up andermaal wordt voorafgegaan door een ontspannen wandeling, daar gaat de trainer de komende dagen nog eens goed over nadenken. Hij sluit het zeker niet bij voorbaat uit. “Ik ben wel van het bijgeloof. Als zoiets helpt, gaan we dat mij betreft voortaan elke wedstrijd doen.”