Sport

Voormalig international aan de slag bij csv Apeldoorn

APELDOORN – Jan Kromkamp is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van csv Apeldoorn. Hij volgt bij de Apeldoornse eersteklasser Jeroen Burghout op, die had aangegeven na het huidige seizoen te vertrekken bij csv Apeldoorn.

Kromkamp, geboren op 17 augustus 1980 in Makkinga en opgegroeid in Ugchelen, kwam in zijn actieve carrière als verdediger uit voor Go Ahead Eagles, AZ, Villarreal, Liverpool en PSV. Daarnaast speelde de inwoner van Twello elf interlands voor Oranje. Na zijn loopbaan stapte Kromkamp in het trainersvak en was hij bij Go Ahead Eagles achtereenvolgens coach bij de JO15, JO17 en JO19.

Jan Kromkamp reageert verheugd op zijn komst naar csv Apeldoorn. “Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen aan de slag te gaan bij een eerste elftal. Daarnaast wil de club graag in de toekomst een herkenbaar elftal met meer spelers uit de eigen jeugd, aangevuld met voetballers uit de Stedendriehoek die een meerwaarde hebben. Dat past uitstekend bij mij. Ik wil namelijk graag spelers beter maken en jeugd de kans geven om de stap te kunnen maken naar het vlaggenschip. Al met al een mooie uitdaging die ik graag aanga.”