Sport

Volleybalkampioen Dynamo krijgt huldiging op Raadhuisplein in Apeldoorn

De volleyballers van Draisma Dynamo zijn voor de derde achtereenvolgende keer landskampioen geworden. In een eenzijdige play-offserie tegen Active Living Orion uit Doetinchem won de Apeldoornse ploeg van Redbad Strikwerda ook de derde wedstrijd.

Daarmee kwam de finalestrijd om de landstitel al na drie wedstrijden, waarvan er twee in Doetinchem werden gespeeld, tot een einde. Dat mocht toch wel een verrassing worden genoemd. Active Living Orion had immers de A-poule als winnaar afgesloten en van de vier duels met Draisma Dynamo dit seizoen er drie gewonnen.

De landskampioenen volleybal hebben zaterdag de huldiging gekregen die ze verdienen. Op een goed gevuld Raadhuisplein zette burgemeester Ton Heerts spelers en begeleiders van het Draisma Dynamo in het zonnetje en in de bloemen.

Op de trappen van het Oude Raadhuis kreeg elk lid van het kampioensteam, een fraai boeket, een exclusieve waterfles een persoonlijk woord van de burgemeester.

Tussendoor zongen de makers van het Draisma Dynamo-lied de landskampioen feestelijk toe. Ook de hoofdsponsor ontbrak niet. Zowel vader als zoon Draisma glom van trots. Hun steun was onontbeerlijk bij het realiseren van de titelprolongatie.
De huldiging werd afgesloten met een ‘afterparty’ in Café de Paris.
Met de heer Heerts is afgesproken dat alles in het werk zal worden gesteld om het feestje in 2024 op dezelfde plek en omstreeks hetzelfde tijdstip te herhalen.