Sport

Volleybaldames spelen Volleyball Nations League in Apeldoorn

APELDOORN – Net als in 2018 komen ook dit jaar de volleybaldames naar Apeldoorn voor de Volleyball Nations League. Van dinsdag 28 t/m donderdag 30 mei speelt Oranje in het Omnisport tegen Brazilië, Bulgarije en Polen. De Volleyball Nations League is een jaarlijkse competitie voor de allersterkste volleyballanden ter wereld. Oranje speelt haar wedstrijden in het middenterrein van de wielerbaan.

De Nederlandse volleybalsters speelden hun laatste interlands in oktober 2018, toen ze in Japan als vierde eindigden op het WK, de beste prestatie in de geschiedenis. Dit jaar staan behalve de Volleyball Nations League ook het olympisch kwalificatietoernooi (in Italië) en het EK (in Hongarije, Polen, Slowakije en Turkije) op het programma.

Opzet Volleyball Nations League
In de Volleyball Nations League spelen de beste 16 landen ter wereld elk een keer tegen elkaar in de poulefase. Die poulefase bestaat uit vijf toernooien van drie wedstrijden over de hele wereld. De top vijf van de ranglijst plaatst zich samen met organisator China voor de Final Six, die van 3 t/m 7 juli in Nanjing wordt gespeeld.

Programma Volleyball Nations League Apeldoorn
Op dinsdag 28 mei, om 19.30 uur, speelt Nederland tegen Brazilie. Een dag later staat Bulgarije, om dezelfde tijd, als tegenstander op het programma. Op Hemelvaartsdag, 30 mei, speelt Nederland om 16.30 uur tegen Polen. Alle wedstrijden worden gespeeld in Omnisport. volleybal.nl/evenementen