Sport

Voetbalvereniging Alexandria keert terug op de zaterdag

APELDOORN – Tot aan het seizoen 2016/2017 is er bij ASV Alexandria altijd veel plezier beleefd, met drukbezochte wedstrijden en altijd gezelligheid. In 2017 keerde dit om: het oude bestuur stapte op en het eerste team werd teruggetrokken uit de competitie. Bij de nieuwjaarsreceptie van 2017 werd met pijn in het hart aangekondigd dat als er geen nieuw bestuur opstond, de club ten onder zou gaan.

Het nieuwe bestuur

In januari 2017 is een aantal leden van Alexandria opgestaan die de club wilden besturen. Die hebben met elkaar besloten om de vereniging na 96 jaar niet ten onder te laten gaan. Na het ontstaan van het nieuwe bestuur werd in 2019 het eerste elftal uit de competitie gehaald. Het lukte niet om het team op de been te houden en daardoor werd het teruggetrokken.

De coronatijd en erna

Als klap op de vuurpijl kwam daar de coronatijd bovenop. Een tijd die voor geen enkele sportclub gunstig was. Gelukkig heeft Alexandria een hoop vrijwilligers, leden en sponsoren die de club een warm hart toedragen en de club hielpen. Na de coronatijd in 2022 ging alles weer een beetje naar behoren. Spelers, toeschouwers en clubleden kregen er weer zin in. Zo kwamen er ook een hoop positieve veranderingen rondom de club. Zo kwamen er nieuwe ledverlichtingen rond het veld, nieuwe hekwerken en werd het clubhuis opgeknapt.

Nieuw eerste elftal

In het seizoen 2023/2024 introduceert ASV Alexandria weer na een aantal jaar een eerste elftal. Op de zaterdag gaan ze spelen met twintig nieuwe, talentvolle spelers. Onder leiding van hoofdtrainer Stephan Quack gaan de heren van Alexandria het seizoen tegemoet. Met assistent-trainer Johan Masselink en keeperstrainer Gordon Gosewich staat er een compleet nieuw team zowel op het veld als langs het veld.

Toegankelijkheid voor de jeugd

Een kenmerkend onderdeel bij Alexandria is de kans die zij bieden aan de jeugd tot en met 10 jaar. Mochten er thuis minder mogelijkheden zijn om te sporten in verband met contributiekosten, wordt dit in overleg geregeld met het bestuur. ‘’Sporten is voor iedereen, kinderen moeten kunnen bewegen, ongeacht de kosten ervan”, vertelt een van de bestuursleden.

Sponsoren

Komend seizoen zijn er ook nieuwe sponsors: zo wordt The Residence de nieuwe hoofdsponsor van ASV Alexandria. Verder zijn de sponsoren: Panther Energy, Allimex Green Power, Sireno Coffee, ’T Frietje, Swoopy, BB vastgoed en Meubelstoffeerder Alexander. Samen met deze sponsoren wordt aan het seizoen 2023/’24 begonnen.

Feest

Op donderdag 18 mei is er weer groot feest bij Alexandria: het hemelvaartweekend is al jarenlang gezellig bij de club. Samen met diverse zangers en andere artiesten wordt er een groot feest van gemaakt, met eten en drinken is het echt een volledige dag. Het feest is toegankelijk ook voor niet- clubleden. Hiermee wil ASV Alexandria ook geïnteresseerde leden uitnodigen om zo kennis te maken met de club.