Sport

Voetbaltalenten strijden om trofee

APELDOORN – Op zaterdag 11 januari trapt de jeugd van csv Apeldoorn het jaar af met de allereerste editie van het wintertoernooi ‘Tournament of Talent’. Twaalf teams onder dertien jaar uit Gelderland, Overijssel, Friesland en Utrecht strijden om de trofee. Het Tournament of Talent vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats op het complex van csv Apeldoorn in het Orderbos. De toegang is vrij.

Alle deelnemende clubs spelen op divisieniveau. Maar liefst drie betaaldvoetbalclubs geven acte de présence: Go Ahead Eagles, de Graafschap en Cambuur. Ze zullen het opnemen tegen de beste voetballertjes van topamateurclubs als Excelsior’31, Elinkwijk en DVS’33. Uit Apeldoorn doen WSV en uiteraard csv Apeldoorn mee.

Niet alleen qua bezetting, maar ook qua organisatie heeft de organiserende vrijwilligersgroep alles uit de kast gehaald. Zo werd de loting verricht door niemand minder dan Soufiane Touzani, krijgt ieder team een eigen host en heeft het toernooi een eigen website en logo. De wedstrijden worden geleid door KNVB-scheidsrechters. De ambitie is om het toernooi uit te laten groeien tot een sportief en organisatorisch evenement van formaat.

Voor de deelnemers en toeschouwers zijn er tussendoor leuke extra activiteiten zoals voetbaldarts en e-gamen tegen Tony Kok (zie foto) van PEC Zwolle. Of geniet van heerlijk eten, waaronder een heuse midwinterbarbecue. Zie voor meer informatie: csvtournamentoftalent.nl