Sport

Vijf medailles voor twee Apeldoornse vechtkunstbeoefenaars

HOENSBROEK/APELDOORN – Zaterdag 30 november waren de HAOJIE Wushu Championships te Hoensbroek. Deze jaarlijkse door bondscoach Loe Hoyer georganiseerde wedstrijden zijn een belangrijk meetpunt waar de sporters staan voor deelname aan de grote wedstrijden in 2020.

Uit Apeldoorn deden Argentina Cotcheza en Douwe Geluk mee. Argentina kwam uit op twee onderdelen en Douwe op drie. Ze namen het op tegen een internationaal deelnemers veld van hoog niveau.

De basis van de twee traditionele vormen die Argentina liet zien heeft ze van de zomer in China gelegd. Ze trainde vier weken in de bakermat van de Chinese vechtsporten, de Shaolin tempel in Henan. Met een lange en dynamische stokvorm wist ze het goud te winnen. Met de vuistvorm waarin verschillende dierenstijlen zijn verwerkt won ze het brons.

Douwe Geluk deed mee met de mooie en uitdagende Tai Chi stijl Wu Pai. Hij is de eerste Nederlander die zich deze stijl eigen heeft gemaakt. Hij trainde hiervoor onder de Duitse meester Kai Jansen uit Nettetal. Kai is leerling bij Grootmeester Ding Xinmin uit China. Douwe werd voor zijn uitvoering beloond met het goud. Hiernaast behaalde Douwe bronzen medailles met de Chen stijl Tai Chi waaier en het Shaolin Rou Quan.

Beide Apeldoornse sporter zijn heel blij en dankbaar met de gewonnen prijzen en laten weten nog veel en hard te blijven trainen omdat er nog veel verbeterd kan worden. Grootmeester Ding Xinmin heeft Douwe vanuit China gecomplimenteerd met de uitvoering en het behaalde resultaat.

Tags: