Sport

Verder bouwen aan talentvolle jeugdafdeling

DEVENTER – DVV Go-Ahead heeft weer een stijgende lijn weten te vinden bij de jeugdafdeling. “En hoewel het vlaggenschip van Go-Ahead nog matig presteert, gaat het bij de jeugdteams al boven verwachting goed”, constateert Raymond Veldman, Hoofd Jeugdopleiding.

“De JO19-1 speelt met een bijna geheel eerstejaarselftal in de eerste klasse en heeft in de najaarscompetitie tot de laatste wedstrijd meegestreden om het kampioenschap, waar vooraf handhaving het doel was. Dit seizoen hebben al acht spelers hun opwachting gemaakt in het eerste elftal; een mooie toekomst lonkt voor Go-Ahead als deze lichting over twee seizoenen de overstap maakt naar de senioren. Het is mooi om te zien welke groei deze groep doormaakt en vooral ook de individuele groei van spelers, wat al resulteerde in zeven debutanten bij het eerste elftal.”

Bij het technisch kader wordt er gestaag verder gebouwd aan de jeugdopleiding. Veldman is momenteel bezig met de KNVB-opleiding Hoofd Opleidingen B en geeft daarmee ook direct meer invulling aan het Technisch Opleidingsplan (TOP), met onder andere een duidelijk uitgewerkt plan voor de pupillen dat na de winterstop geïmplementeerd gaat worden en de DVV Go-Ahead speelwijze voor de juniorenteams. Het leeftijdsspecifieke plan bij de pupillen zorgt voor meer structuur in trainingen, wedstrijden en met name ook de begeleiding van deze pupillen.

“Qua scholing zijn er op dit moment drie trainers die in de afrondingsfase zijn van de Junioren-trainerscursus en gaat onze keepertrainer starten met Goalkeepercoach B, waar onze andere keeperstrainer reeds in het bezit is van dit diploma. Daarmee houden we ons vast aan ons opleidingsplan waarin we met twee trainers werken per groep, van wie er minimaal één gediplomeerd is. De opzet en doelstelling is te komen tot (door)groei van de individuele spelers en selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Het één hoeft het ander niet te bijten, maar de ontwikkeling van het individu vindt Go-Ahead belangrijker dan het winnen van wedstrijden.”

Samenwerking

De samenwerking tussen Go-Ahead en Go Ahead Eagles begint ook steeds verder gestalte te krijgen, licht Veldman toe. “Een mooi voorbeeld hiervan is het DVV Go-Ahead Giovanni van den Heuvel JO19-toernooi dat op zaterdag 6 juni georganiseerd wordt bij DVV Go-Ahead en waaraan zeven betaaldvoetbalclubs gaan deelnemen.”

Inmiddels is Go-Ahead alweer volop bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2020-2021. Veel van de huidige trainers gaan door en er lopen gesprekken met nieuwe trainers om de trainersstaf verder uit te breiden. Veldman: “Volgend seizoen trachten wij wederom om al onze selectieteams minimaal in de eerste klasse in te schrijven, waar ons JO19-1 team naar alle waarschijnlijkheid zelfs in de hoofdklasse zal gaan spelen. Door de groei is er nog steeds ruimte voor nieuwe trainers – zowel bij de pupillen als bij de junioren – en coördinatoren, en ook spelers zijn van harte welkom bij onze vereniging. Wilt u zich hiervoor opgeven, neemt u dan contact op met Go-Ahead via jeugd@go-ahead.nl.”