Sport

Verbeten strijdend Alterno vergeet door te bijten

SLIEDRECHT/APELDOORN – “We hadden ze bij de keel. We vergaten alleen om die dicht te drukken.” Ali Moghaddasian had niet veel woorden nodig om zijn ongenoegen tot uitdrukking te brengen. In het derde finaleduel om het landskampioenschap volleybal bij de vrouwen liet zijn Coolen Alterno titelhouder Sliedrecht Sport wankelen, maar niet struikelen.

In een twee uur durende volleybalthriller gaf Coolen Alterno de winst uit handen. Bitter. Jammerlijk. Schlemielig. Onnodig… Zo vond ook de verliezende coach. “We hadden vandaag een uitgelezen mogelijkheid om een tik uit te delen en die hebben we laten liggen. Het team heeft zichzelf niet beloond. En dat hebben we volledig aan onszelf te wijten.” 

De verbeten strijdende underdogs beten niet door op de momenten waarop ze de kansen daartoe kregen. Een 0-2 voorsprong in sets volstond zaterdag niet om de landskampioen de genadeklap te geven en de finalereeks een misschien wel beslissende wending in Apeldoorns voordeel te geven. Coolen Alterno stond Sliedrecht Sport toe om overeind te krabbelen. Door de 15-13 zege in de vijfde set nam niet Alterno maar de titelverdediger uit Sliedrecht een 2-1 voorsprong in de best-of-five-serie. 

Wint Sliedrecht Sport woensdagavond in Apeldoorn, dan prolongeert de Zuid-Hollandse formatie haar landstitel. Bij een Alterno-zege krijgen Moghaddasians pupillen zaterdag 12 mei in een allesbeslissend vijfde duel opnieuw in Sliedrecht hun allerlaatste kans om de gedoodverfde kampioen van de troon te stoten. 

Ook Kirsten Wessels, één van de talenten in het groen die zaterdag in de Sliedrechtse heksenketel het onmogelijke mogelijk leken te maken, besefte dat Coolen Alterno een kans voor open doel had gemist. “Uiteindelijk maken we het niet af”, leerde de 19-jarige diagonaalspeelster niet voor het eerst dit seizoen een wijze les in de harde leerschool van het eredivisievolleybal.

De voor aanvang van het Talentteam Papendal naar Apeldoorn gekomen volleybalster baalde van de nederlaag. Wessels is er echter van overtuigd dat de strijd nog niet gestreden is. “Het is heel mooi dat we hier staan. Het is al heel knap dat we een wedstrijd hebben gewonnen. Vergelijk je dit met hoe we in het begin van het seizoen speelden, dan zijn we heel erg gegroeid. Toen was het enorm wisselvallig. We weten dat het erin zit. In de eerste twee sets hebben we laten zien dat we het kunnen. We weten dat we een kans maken. De volgende keer moeten we het iets langer vasthouden.”

Het wordt nu buigen of barsten voor de volleybalsters van Coolen Alterno. Om na 2014 voor de tweede keer in de clubgeschiedenis het landskampioenschap te veroveren, moeten ze nog twee keer winnen van Sliedrecht Sport. Een loodzware opgave, maar zeker niet onmogelijk.