Sport

Unieke g-voetbal line-up bij ZVV’56 uit Apeldoorn

APELDOORN – Rond de wedstrijd ZVV’56 1 tegen Twello 1 organiseert ZVV’56 op zondag 27 oktober om 14:00 uur een unieke line-up met g-voetballers. ZVV’56 sluit zich hiermee aan bij het landelijke initiatief van de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport om  g-voetbal extra in de schijnwerpers te zetten en op die manier kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking enthousiast te krijgen voor g-voetbal.

ZVV’56  is één van de 22 verenigingen in Nederland die tot en met zondag 10 november een lokale g-voetbal line-up organiseert in Nederland. Samen met de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport wil ZVV’56 in deze periode het g-voetbal in the spotlight zetten en zoveel mogelijk g-voetballers kennis laten maken met de lokale vereniging waar zij kunnen voetballen. Kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die mee willen doen aan de line-up en samen met de spelers van ons eerste elftal het veld op willen lopen kunnen zich aanmelden via www.knvb.nl/line-up of contact opnemen met mailvoorerickremer@gmail.com.

Line-up OranjeLeeuwinnen

Naast deze unieke ervaring ontvangen alle deelnemers aan de lokale line-up ook een kaartje voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Slovenië op dinsdag 12 november in de GelreDome in Arnhem. Rondom deze wedstrijd vragen de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport ook extra aandacht voor het g-voetbal. In navolging van de g-voetbal ‘Oranjevriendjes’ line-up, die vorig jaar werd georganiseerd bij de Oranje mannen tegen Frankrijk, organiseren zij ook rondom deze wedstrijd wederom een line-up met g-voetballers.