Sport

Toernooifavoriet legt beslag op Apeldoorn Cup 2018

APELDOORN – De derde keer dat de Apeldoorn Cup werd georganiseerd in de nieuwe opzet, bleek het opnieuw een goede formule. Dat het toernooi voor de derde achtereenvolgende maal heeft plaatsgevonden op de velden van csv Apeldoorn, is conform een afspraak die drie jaar geleden is gemaakt.

Het inleveren van het Intersport Jonker-toernooi door csv Apeldoorn en de wensen van de sponsoren van de Apeldoorn Cup zijn daar debet aan. De organisatie van het toernooi is in handen van de Federatie Amateurvoetbalverenigingen Apeldoorn en Omstreken (FAA) en derhalve verantwoordelijk voor het goede verloop van het toernooi. Facilitair gastheer is csv Apeldoorn.

Natuurlijk werd de Apeldoorn Commissie dit jaar weer geconfronteerd met situaties die de nodige flexibiliteit van de commissie, maar zeker ook van de deelnemende verenigingen vroeg. Twee onbespeelbare grasvelden door de grote droogte van de afgelopen tijd met daarnaast een niet goed functionerende sproei-installatie en tot overmaat van ramp een leverancier die zijn afspraken niet tijdig nakwam (vervanging van de toplaag kunstgras van veld 6) vroegen het uiterste van de organisatie. Tijdschemas moesten helaas worden aangepast. Maar we mogen toch concluderen dat de meeste deelnemende verenigingen daar veel begrip voor hebben opgebracht.

Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft tussen de finalisten csv Apeldoorn en Columbia trokken de roodgelen uit het Orderbos de wedstrijd naar zich toe. Een duidelijke 4-0 overwinning bracht een terechte en een aan haar stand verplichte winnaar in de vorm van csv Apeldoorn.

Aanvoerder Maarten Boeve van csv Apeldoorn mocht de waardecheque ontvangen uit handen van FAA-voorzitter Bernard de Vries. Verder was het goede doel dit jaar Life Goals Apeldoorn. De gehele opbrengst van de entreebewijzen bedroeg uiteindelijk bijna €2000- . Eddie Zeën mocht dit bedrag ontvangen uit handen van Bernard de Vries.