Sport

‘Titel geen noodzaak, wel grote ambitie’

APELDOORN – Columbia wil dit seizoen maar één ding en dat is kampioen worden. Met negen punten uit drie competitiewedstrijden zit Columbia vooralsnog op het goede spoor. Afgelopen zondag lieten ze BWO uit Hengelo alle hoeken van het veld zien op een kletsnatte Winkewijert: 6-0. Het Apeldoornse voetbal heeft een ploeg waar het plezier en de ambitie van afspat.

Niet eens zo heel sprankelend spelen, maar wel een monsterscore neerzetten. De grote zege maakte eens te meer duidelijk dat Columbia over heel veel voetballende kwaliteiten beschikt om dit seizoen bovenin mee te draaien in de tweede klasse J. Daar waar het de afgelopen twee seizoenen nog op de vijfde en zevende plaats eindigde, staat het nu na drie wedstrijden bovenaan met een doelsaldo van veertien goals voor en drie tegen. Uiteraard hopen de geel-zwarten daar te blijven waar ze nu staan. “Iedereen verwacht dat we wel even bovenin gaan meedraaien, maar dat moet je nog wel laten zien”, zegt Columbia-trainer Willem Mulderij (links op foto). “Voorlopig gaat dat goed. Wij hebben ambitie en willen steeds meer en beter. Dat is niet iets vies om uit te spreken. Dan krijg je soms de deksel op de neus, maar dat heb ik liever dan dat je geen ambitie toont. Je moet altijd kampioen willen worden.”

Columbia versterkte zich afgelopen zomer met niet de minste namen. Zo stopte Jop van der Linden (ex-AZ en ex-Go Ahead Eagles) met profvoetbal en keerde hij terug bij de club waar het ooit allemaal begon. Maar ook spelers als Maikel Lange en Charlie van der Hulst kozen voor Columbia. “We hebben een sterke spelersgroep, dat klopt. Zij maken ons beter en daar ben ik uiteraard heel tevreden mee”, vertelt Mulderij. “Maar vorige week las ik in het programmaboekje van Achilles’12 (waar Columbia met 2-3 won, AV) dat wij de absolute topfavoriet zijn voor de titel. Dat vind ik zwaar overdreven. Het moet allemaal nog wel gaan passen. Maar we zijn op de goede weg.” De trainer is van mening dat er geen man overboord is als Columbia zich niet tot kampioen kroont. “Dan is het seizoen niet mislukt. Een kampioenschap heeft met veel factoren te maken. Het is ook geen absolute noodzaak, eerder een grote ambitie.”

door Armon Veeneman