Sport

Thuis fit worden met maar tien minuten training per dag

Robbert Boekema heeft sinds 2013 zijn eigen bedrijf DISQ, een mobiele gym die je vanuit je eigen huis kunt uitvoeren. Met online sessies die maar tien minuten van je dag in beslag nemen, ben je binnen de kortste tijd fit. Met de mogelijkheid dat je het op alle plekken kunt doen, hoef je niet iedere keer een uur in de sportschool te staan. Het is een kwestie van de DISQ bevestigen, en de workout video op play drukken en gaan. Het kost immers maar tien minuten.

Weinig tijd vereist

‘’Ik merkte dat tijd het grootste probleem was bij mensen die wilden afvallen, niemand wil een uur of langer in de sportschool staan. Met de DISQ is het maximaal 15 minuten die je eraan kwijt bent en dan kun je verder,’’ vertelt Robbert. Het is een mobiele sportschool, met de nieuwste versie van de DISQ kun je alles ermee doen, iedere oefening die je maar kunt bedenken.

Mensen worden drukker, werken meer of krijgen bijvoorbeeld kinderen. De DISQ maakt het fit blijven dan extra makkelijk, het neemt geen uren in beslag. Iedere dag een kwartier vrijhouden is genoeg, je zet de workout video aan en je kunt bezig.

Effectiviteit

Je kunt er mee boksen, squats mee doen, alle oefeningen doe je met extra inspanning. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je draagt aan beide kanten een heupgordel met weerstandsapparaten, de DISQs. Het koord dat hieruit komt wordt door de enkelbandjes gehaald en voegt weerstand toe aan elke beweging die je maakt. Dit maakt elke beweging effectiever. De weerstand is makkelijk en snel in te stellen, zodat je op eigen niveau kan trainen.

Productie

‘’Vroeger had je van die oude ski-pashouders, met zo’n koord eraan. Toen dacht ik: als je die nou aan je benen vastmaakt, kun je een squat doen. En als we hem dan terug kunnen halen, heb je altijd een oefening’’. vertelt Boekema trots aan onze verslaggever.

Bij de productie is Robbert nauw betrokken geweest, verschillende vluchten richting China zijn eraan te pas gekomen. Fouten die optraden, dingen die veranderd moesten worden, iedere keer mocht hij heen en weer. Zo was er bij de eerste levering van 200 DISQs niks aan de hand, totdat er 10.000 werden besteld en hij de eerste uit de doos haalde. Die piepte aan alle kanten, en was niet zoals eerst. Toen mocht Boekema vliegensvlug het vliegtuig in en naar China toe om de fout op te lossen. ‘’Het hoort er allemaal bij, dat maakt het ook bijzonder en uitdagend.’’

Bekendheden

Doordat DISQ wereldwijd in magazines kwam en in televisieprogramma’s verscheen, kwamen er diverse bekendheden zoals Madonna, Usher en Bono van U2 die ermee wilden trainen. Die namen ze voornamelijk mee op tour, om zo de gehelen tour fit te blijven en te kunnen trainen. Ook Robbert zelf kreeg veel verzoeken om langs te komen en met mensen te trainen, zo vloog hij onder andere naar Mexico, Barcelona en Rusland.

Terug naar het begin

Doordat Robbert de hele wereld overvloog en meer bezig was met bekendheden, vliegen en groepslessen, verloor hij de kern van zijn bedrijf uit het oog. Het begeleiden van mensen met de tienminutenlessen verdween een beetje. Daarom maakte Boekema de keuze om te stoppen in het buitenland en terug te gaan naar het begin, gewoon zoals het was.

‘’Dat was een hele fijne keuze, dicht bij m’n familie, doen wat ik leuk vind en de focus weer leggen op waar het ook begonnen is. Ik zie ook geen toekomst meer in het buitenland, het is prima zo, het is fijn,’’ vertelt Robbert.

‘’You have to come to Spain.’’

Een zin die Robbert niet snel zal vergeten. Toen hij werd gebeld door een distributeur uit Spanje met de vraag of hij naar Spanje wilde komen, vloog hij zonder enig idee die kant op en kwam hij uit bij het voetbalteam van FC Barcelona, de grootmacht in Spanje. Het team van Barcelona ging aan de slag met de DISQs en voornamelijk de keepers. Met hun bewegingen en acties was het extra efficiënt voor hun trainingen.

Wil jij nou ook fit worden, maar heb je niet al te veel tijd? Meld je nu aan via deze link.