Sport

Teuge Runs 4 Life 2019 haalt ruim 1900 euro op voor goede doel

TEUGE – Nadat de evaluatie is geweest en de resultaten bekend zijn, wil de organisatie van Teuge Runs 4 Life met trots meedelen dat er tijdens de vierde editie van dit hardloopevent € 1905,- is opgehaald voor het goede doel. De organisatie (Algemeen Belang Teuge, AV ’34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek Teuge) en leerlingen van Basisschool De Zaaier hebben op donderdag 7 maart een cheque overhandigd aan Bas van de Goor, van Bas van de Goor Foundation. Uit groep 5 mocht Tom Antheunisse, die zelf diabetespatiënt is, de cheque persoonlijk overhandigen aan Bas, die Tom verraste met de uitnodiging om mee te doen als hij 10 jaar is aan het Bas van De Goor sportkamp’. Een luid applaus klonk er door de klas en Tom was superblij.

Als je de diagnose diabetes krijgt staat je wereld even op z’n kop. Als je al een hele fanatieke sporter was, ben je waarschijnlijk niet direct bezig met de vraag hoe dat werkt, sporten met diabetes. Toch is sport en beweging voor mensen met diabetes ontzettend belangrijk. Het kan je helpen om je glucosewaarden beter onder controle te krijgen en kan er zelfs voor zorgen dat je (veel) minder medicijnen nodig hebt. Tijdens de sportkampen van de Bas van de Goor Foundation, laten zij kinderen en jongeren met diabetes het plezier van sport ervaren. Samen met leeftijdsgenoten beleven ze een onvergetelijke week.

“Wij zijn als organisatie superblij met de opbrengst en ook nog eens het mooie cadeau aan Tom!” De organisatie was zeer tevreden met het bedrag wat bij elkaar is gebracht door alle wandelaars en hardlopers. Tevens gaat de dank ook uit naar alle vrijwilligers en sponsoren.

De nieuwe datum voor de alweer 5e editie van TeugeRuns4Life is al bekend namelijk: zondag 5 januari 2020! Iedereen is (weer) van harte welkom.

Foto van links naar rechts: Hetty Vorselman, Marjo Prigge van der Linden, (ambassadeurs namens Algemeen Belang Teuge; Ontbijthotel De Slaapfabriek & AV ’34) Tom Antheunisse uit groep 5 (leerling van basisschool de Zaaier uit Teuge) en & Bas van de Goor (Bas van de Goor foundation).