Sport

Tennisdag voor senioren bij TC Sprenkelaar

APELDOORN – Op vrijdag 9 juni verzorgt Veluwe65plus uitzendbureau samen met de organisatoren van de OldStars van TC Sprenkelaar een tennisdag voor senioren van 60 jaar en ouder. Die dag kan er op de banen van TennisClub Sprenkelaar getennist worden door senioren met tenniservaring.

Maar ook senioren zonder tenniservaring kunnen kennismaken met deze mooie sport door mee te doen met de tennisclinic, die gegeven wordt door een professionele tennisleraar die gespecialiseerd is in tennis voor senioren. De opbouw van de clinic is volgens de methode Athletic Skills Model, waarbij de senior na een gedegen warming-up middels tennisgerelateerde bewegingsoefeningen kennismaakt met de tennissport. De ‘geoefende’ senior-tennis(st)er speelt in dubbelformatie enkele partijen in een toernooivorm. TC Sprenkelaar beschikt over 13 buitenbanen en 4 binnenbanen.

De dag begint om 9.30 uur met koffie/thee met wat lekkers. Om circa 10.15 uur volgt een gezamenlijke warming-up. Om circa 10.45 uur start de clinic (voor ongeoefenden) en het toernooi (voor geoefenden). De clinic eindigt rond 11.45 uur. Het toernooi gaat na de lunch verder. Deelnemers die een eigen racket hebben, wordt geadviseerd dit mee te nemen. Rackets kunnen ook worden geleend bij de club. Deelnemers wordt gevraagd sportschoenen te dragen met profiel voor op de gravelbanen.

Iedere senior die graag in beweging komt, is van harte welkom. Aanmelden is gewenst via e-mail info@veluwe65plus.nl, met vermelding van ‘geoefend’ of ‘ongeoefend’, in het bezit van een racket ja/nee en een eventuele allergie. Bij voorkeur voor vrijdag 26 mei.