Sport

Schoolkinderen leven zich uit in atletiektempel

APELDOORN – Woensdag heeft een atletiekochtend plaatsgevonden in Omnisport Apeldoorn met twee basisscholen. Dit werd georganiseerd door de Nederlandse Atletiekunie, atletiekvereniging AV’34 en Accres. Basisscholen PCBO De Regenboog en PCBO Willem van Oranje deden mee met in totaal 60 leerlingen.

Namens de Atletiekunie legt Ferry van Dipten de bedoeling van deze ochtendbijeenkomst uit: “Dit is de afsluiting van een scholenproject dat al eerder in gang is gezet voor 2.500 leerlingen in Apeldoorn. Docenten van de diverse scholen hebben een paar maanden geleden (inspiratie)lessen hieromtrent gevolgd en in de gymlessen toegepast.” Tevens laat Van Dipten weten dat er voldoende talent rondloopt in Nederland. “Op het afgelopen junioren EK heeft Nederland een recordaantal medailles gehaald.”

En nee, deze sportieve ochtend was absoluut niet op touw gezet om kinderen nog eens extra te laten snuffelen aan de atletieksport. Het gaat immers goed met de aanwas van jeugd bij atletiekvereniging AV’34, vertelt Wim van Beek. “De sport is erg populair onder deze leeftijdscategorie; zo hebben wij al zo’n 180 pupillen op de baan rondlopen.”

De ochtend duurde van 9.00 tot 11.30 uur. Na een warming-up deden de leerlingen met een meerkamp mee: 60 meter sprint, verspringen, medicine balstoten en als afsluiting een estafette. “Wij vonden het een leuk initiatief, we hebben een sportieve groep en het paste in ons programma”, aldus een docent van PCBO De Regenboog. Dat vonden ze ook bij PCBO Willem van Oranje. De kinderen vermaakten zich prima en gingen fanatiek tekeer op de verschillende onderdelen. Het was een fanatieke en sportieve ochtend als opmaat voor het NK atletiek van aankomend weekend.

Ferry van Dipten licht tenslotte nog even toe waarom de Nederlandse Atletiekunie voor grote evenementen zo vaak aan Omnisport denkt: “Omnisport is de enige indoor 200-meteraccommodatie van ons land en sowieso telt Nederland slechts tien indooraccommodaties. Dat mogen er wat mij betreft best meer worden. Omnisport noemen wij niet voor niets ‘de tempel van de atletiek’.”