Sport

Roest wil op eigen kracht in eredivisie blijven

APELDOORN – Een overwinning op HV/Veerhuys heeft handhaving weer wat dichterbij gebracht voor WSV/FSG Academy. De 7-2 zege sterkt Anouk Roest en zijn zaalvoetballers in de overtuiging dat ze het eredivisieschap in de resterende vijf duels op eigen kracht kunnen veiligstellen. “Als we hadden verloren, dan was het klaar geweest”, sprak de winnende coach naderhand duidelijke taal.

Roest won zo’n beetje alles wat er te winnen valt in het zaalvoetbal. Een degradatie maakte de WSV-coach in zijn lange loopbaan nooit mee. Hij wil het graag zo houden. De tekenen staan sinds afgelopen weekend gunstiger. Met hun overwinning op HV/Veerhuys vergrootten de Apeldoorners de kansen voor zichzelf om aan het einde van de rit op de ‘veilige’ negende plek te eindigen. Vooral de manier waarop de zege tot stand kwam, stemde Roest tevreden. “We bleven rustig”, roemde hij zijn spelers dat ze niet voor de zoveelste keer een voorsprong onnodig door de vingers lieten glippen. Tot opluchting van Roest stond zijn ploeg de opponent ditmaal niet toe langszij te komen. “We hebben dit seizoen al acht keer in de laatste minuten de punten weggegeven. We hadden 24 punten meer kunnen hebben.” 

Roest juicht de op handen zijnde fusie met PFC/Pro Sport Centrum – dat vrijdag de topper in de eerste divisie B bij naaste achtervolger ZVV Eindhoven met 5-3 won – van harte toe. De WSV-coach ziet volop voordelen bij een krachtenbundeling van de twee Apeldoornse topteams. “Je kunt beter één goede club hebben die bovenin meedraait, dan twee halve teams. Voor Apeldoorn lijkt me dat beter. Met PFC erbij denk ik ook dat er nóg meer toeschouwers bij de wedstrijden zullen komen.” De voorzitters van WSV en PFC bekeken de wedstrijd van zaterdagavond in sporthal Zuiderpark al broederlijk naast elkaar op de tribune. Zelf gaat Anouk Roest geen actieve rol spelen bij de nieuwe club die binnenkort het levenslicht ziet. “Ik heb ze met elkaar in gesprek gebracht. Ik houd het na dit seizoen voor gezien.” 

Alpay Yuzgec solliciteerde alvast naar een plekje onder de lat. De keeper, die dit seizoen lang moest wachten op zijn kans bij WSV/FSG Academy, liet tegen HV/Veerhuys zien waarom de bondscoach van het Turkije hem al liet debuteren in de nationale ploeg. Het duurde eventjes alvorens de talentvolle Apeldoornse doelman Roest overtuigde van zijn kwaliteiten, maar zaterdagavond beschaamde Yuzgec het in hem gestelde vertrouwen allerminst. “Tegen Watergras had ik ook al meegedaan. Elke speler wil spelen natuurlijk. Ik heb niet heel veel te doen gehad, maar ik kan denk ik wel tevreden mag zijn over hoe het ging”, aldus WSV’s sluitpost.