Sport

Robur et Velocitas en WSV stevenen af op nacompetitie

APELDOORN – De één wil de nacompetitie tegen degradatie koste wat kost vermijden. De ander probeert op z’n beurt via de laatste periode of de eindklassering juist een plekje in de play-offs om promotie af te dwingen. De 0-2 score waarin de gezapige derby tussen Robur et Velocitas en WSV zondagmiddag aan de Ankelaarseweg eindigde, deed voor beide Apeldoornse zondagtweedeklassers de kans op overwerk toenemen.

Voor het beste wat Apeldoorn op voetbalgebied bij de zondagamateurs te bieden heeft, was het vrij pover waarmee Robur et Velocitas en WSV Moederdag probeerden op te vrolijken. De bezoekers van De Voorwaarts boekten hun zesde opeenvolgende zege; ze hijgen het als derde geklasseerde Bon Boys nadrukkelijker in de nek en maken nog kans op het winnen van de derde periodetitel. Zonder de door ziekte afwezige smaakmaker Rachid Boughalab en aanjager Toby Kuhnen draaide de zwartwitte motor zondagmiddag toch allesbehalve soepel.

Robur et Velocitas, voor aanvang van de 24e speeldag op een veilige elfde plek geklasseerd, zag concurrent Overwetering langszij komen en zakte onder de rode streep. Directe degradatie mag dan inmiddels zijn afgewend, de onmacht voor de goal van de tegenstander belooft weinig goeds in het streven om in de resterende twee competitieduels eveneens de tombola om het klassebehoud bespaard te blijven.

“We begonnen met een gelijke stand, nu staan we drie punten achter op Overwetering”, wierp Ewald de Boer na afloop van de verloren derby een blik op de actuele ranglijst. Roburs trainer is echter niet van plan zich uit het veld te laten slaan door de huidige stand van zaken. Uit bij Bon Boys en thuis tegen de gedoodverfde kampioen TVC’28 vallen volgens De Boer voor de formatie uit Kerschoten nog voldoende punten te verdienen om het seizoen alsnog buiten de gevarenzone af te sluiten. “Natuurlijk willen we liever niet die nacompetitie in, maar dan moeten we het zelf afdwingen”, stelde de verliezende coach.

Tegen WSV deed Robur et Velocitas dat niet. “We hebben te weinig gecreëerd. De organisatie stond prima. Maar terwijl we nauwelijks iets weggaven, kwamen we toch achter. Aanvallend deden we te weinig. Met een overtal op het middenveld speelden we het niet goed uit. Voor rust was het heel saai en ook in de tweede helft waren er weinig kansen. Daarbij hadden we ook nog pech met die bal op de paal. Die tweede tegengoal in de laatste minuut maakte niets meer uit”, oordeelde De Boer.

Zoals hij bij zijn aanstelling in februari al aankondigde bekeek Piet Panman, bij Robur et Velocitas verantwoordelijk voor het elftal onder 19 jaar, de wedstrijd tussen zijn beide clubs vanaf de tribune. WSV’s interim-trainer liet de coaching voor de gelegenheid over aan zijn assistent Joey Ngarigota.

De plaatsvervanger van de oude meester toonde zich aansluitend tevreden over het resultaat. Door de doelpunten van Murad Kilinc en invaller Take van Hardeveld blijft WSV kansrijk voor een nacompetitieplek om promotie naar de eerste klasse. Dat de derby nauwelijks boeide als kijkspel, viel volgens Ngarigota de bezoekers niet aan te rekenen. “Wij willen altijd voetballen. Voor een leuke wedstrijd heb je twee teams nodig. Dit was wel de zesde wedstrijd op rij die wij hebben gewonnen. Zo slecht is dat niet. Dan kun je wel wat”, meende WSV’s gelegenheidscoach.

Ambities voor een trainersloopbaan heeft WSV’s clubicoon niet. “Er is sprake van een leuke samenwerking met Piet. Ik ben er voor die paar maanden ingestapt om de club uit de brand te helpen.”