Sport

Orderbos op valreep naast Alexandria

APELDOORN – Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart bij SV Orderbos tegen Alexandria. Met twee goals in blessuretijd kende de Apeldoornse derby in de vierde klasse G op Eerste Paasdag een spectaculair slot. Willen ze ook in het komende voetbaljaar deel blijven uitmaken van de Apeldoornse ‘Bundesliga’, zullen beide clubs richting einde van het seizoen toch nog wel de nodige punten bijeen moeten sprokkelen.

Door de late gelijkmaker keek Alexandria’s nieuwe trainer Anil Ozan Ihtiyar met gemengde gevoelens terug op het duel op Eerste Paasdag. “We kwamen voor de drie punten. Ik vind daarom dat we hier twee punten hebben verloren. Aan de andere kant hebben we wel een achterstand ongedaan gemaakt. Het goede gevoel daarvan kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijden. Voor ons is het vooral belangrijk om degradatie te ontlopen. We hebben al een eerste stap gezet door van die laatste plaats af te komen. Met het oog op het volgend seizoen moeten we proberen om ook die nacompetitie te vermijden.” 

Sinds hij medio februari Hans van den Brink afloste boekte de Deventenaar, die eerder Anadolu ’90 trainde, met Alexandria al drie zeges. Alleen van Victoria Boys verloor de formatie uit Apeldoorn-Zuid onder zijn bewind. “Maar bij die wedstrijd was ik er niet bij, omdat mijn vrouw toen jarig was. Dus eigenlijk ben ik als trainer van Alexandria nog ongeslagen”, sprak Ihtiyar de hoop uit de komende weken de stijgende lijn te kunnen doortrekken.

Zijn collega Ben Kanselaar is overtuigd dat zowel SV Orderbos als Alexandria zich zullen handhaven in de vierde klasse G.  “De stand geeft nu een vertekend beeld. Je moet het pas bekijken als alles gelijkstaat”, wil de Orderbos-coach het woord degradatie niet in de mond nemen. “Nee joh, ben je gek. Dat komt wel goed.” 

Kanselaar, zes jaar geleden anderhalf seizoen op de bank bij de tegenstander, roemde de veerkracht die zijn ploeg in de doldwaze slotminuten toonde. Na de 1-2 door Roelof Roossien capituleerde SV Orderbos niet. Vanaf de aftrap scoorde Peter-Jan Kloppers de ietwat fortuinlijke gelijkmaker. “Ik vind het mooi hoe die gasten zeggen: dit gaat niet gebeuren. Bij Alexandria kunnen ze dan wel roepen dat ze beter waren, maar dan moeten ze ze er maar inschieten”, prees Kanselaar zijn spelers voor hun inzet. 

Ofschoon beide Apeldoornse clubs alles behalve veilig zijn werpt het komende voetbaljaar op zowel Nagelpoel als in het Orderbos al voorzichtig zijn schaduw vooruit. Terwijl bij Alexandria de komst van spits Richard van Schooten al beklonken is, moet SV Orderbos waarschijnlijk nog een jaartje geduld uitoefenen alvorens Mark Fennebeumer van csv Apeldoorn terugkeert op het oude nest. 

“Er is contact geweest, maar Mark heeft nog een contract bij csv Apeldoorn”, aldus Kanselaar, die wel bevestigde dat ‘mister Orderbos’ Hamit Kedik hem na de zomer als assistent-trainer ter zijde zal staan.