Sport

Oranje-rentree ultieme beloning voor Gommans

WIJCHEN – Van Draisma Dynamo nam hij definitief afscheid. Als speler van het nationale mannenvolleybalteam keert Ewoud Gommans donderdag 17 mei alweer terug in de Draisma Dynamo Arena om met Oranje aan te treden tegen Japan. “Best wel vet om er weer bij te zitten”, reageerde de 27-jarige international met een voldaan gevoel op zijn terugkeer in ’s lands elitekorps.

Na zijn revalidatie bij de Apeldoornse eredivisionist nam bondscoach Gido Vermeulen de passer/loper op in de zestienkoppige Oranje-selectie die zich momenteel voorbereidt op de reeks wedstrijden voor de Golden European League. Exact een jaar en drie dagen na een zware operatieve ingreep aan zijn rechterschouder vierde Gommans afgelopen weekend zijn officiële rentree in het Nederlands team. 

Een oefeninterland tegen Finland in Wijchen betekende de ultieme beloning en bekroning voor alle inspanningen die hij zich de afgelopen maanden getroostte om weer op zijn oude niveau terug te komen. Met het nummer negen op zijn rug kwam Gommans aan het eind van de vierde set binnen de lijnen om nog een kleine persoonlijke bijdrage te leveren aan Oranjes zege.

“Heerlijk natuurlijk. Hier heb ik lang naar uitgekeken. Ik heb er ook alles gedaan om erbij te komen. Er is het afgelopen jaar heel veel gebeurd. Dan is het heel speciaal om nu weer tussen spelers te mogen staan die succesvol zijn geweest in het buitenland, terwijl ik moest terugkomen na die schouderoperatie”, verklaarde de ‘clubzoeker’. 

Want waar hij na beëindiging van zijn kortstondige verblijf in Apeldoorn zijn carrière vervolgt, is nog ongewis. Gommans rekent er op komend seizoen onderdak te vinden bij een goede club in een sterke competitie. “De afspraak met Dynamo gold voor een half seizoen. Ik hoop nu op een mooi buitenlands avontuur. Waar maakt me niet zoveel uit. Alleen niet in Nederland of België.” 

De oefeninterland Nederland-Japan wordt op donderdag 17 mei gespeeld in de Draisma Dynamo Arena in Apeldoorn. Aanvang: 19.30 uur. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.svdynamo.nl