Sport

Opbrengst toernooi naar goed doel

APELDOORN – In de week van 17 tot en met 24 augustus vindt voor de vierde maal het toernooi om de Apeldoorn Cup nieuwe stijl plaats. Alle wedstrijden, die leiden tot de uiteindelijke winnaar, worden in één week afgewerkt. Op zaterdag 17 augustus wordt de eerste ronde gespeeld.

Er zijn veertien deelnemende verenigingen, hetgeen inhoudt dat die dag zeven wedstrijden plaatsvinden. De zeven winnaars en de beste verliezer spelen dinsdag 20 augustus de kwartfinales. De halve finales worden op donderdag 22 augustus gespeeld. Aan het einde van die avond is duidelijk geworden welke teams zaterdag 24 augustus om de veertiende tot en met eerste plaats zullen strijden. Omdat de wedstrijden voor veel deelnemers erg vroeg in de voorbereiding plaatsvinden, zullen de voorrondes en de kwart- en halve finales slechts twee keer 30 minuten duren. 

“De vier jaar geleden ingevoerde opzet van het toernooi is als een grote verbetering ervaren”, aldus de organisatie. “Vooral de spelers zijn razend enthousiast. Het is en blijft natuurlijk een levende organisatie. Dus elke keer wordt er weer bijgeschaafd aan de opzet van het toernooi. De laatste evaluatie van dit toernooi bracht onder meer naar voren dat het mogelijk twee wedstrijden moeten spelen op de woensdagavond te bezwaarlijk is en niet goed past in de nog prille voorbereiding op het voetbalseizoen. Daarom is in overleg met de deelnemende verenigingen besloten  al op zaterdag te beginnen en die zaterdag daarna (24 augustus) het toernooi af te sluiten. Iedere deelnemende vereniging speelt dus minimaal twee wedstrijden. Nieuw is ook dat tijdens de wedstrijden acht wissels mogen worden toegepast.”

Het voetbaltoernooi valt onder verantwoording van de Federatie en wordt gespeeld op de velden van csv Apeldoorn. Deze vereniging verleent de faciliteiten en de Federatie is gastheer en organisator. Het is de Federatie gelukt om dit jaar zes sponsors te vinden die het toernooi financieel en materieel ondersteunen. Het zijn: 100% Football, Uitgeverij Stedendriehoek, Bouwonderneming Veeneman bv, MEN Consultancy/WoZoPro, Broekhuis Apeldoorn en B & K advies (hypotheken & verzekeringen).

“Elke keer als u naar het Orderbos komt om een wedstrijd bij te wonen wordt er een kleine bijdrage gevraagd aan alle bezoekers. Voor slechts een euro ontvangt u een entreebewijs dat tevens dienst doet als lot. Op zaterdag 24 augustus, tijdens de rust, worden de winnende nummers bekend gemaakt en kunnen de winnaars hun prijs ophalen. De gehele opbrengst gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is dit toernooi de gelukkige en komt die eer toe.”

“Laat u niet weerhouden om naar dit in potentie mooie toernooi te komen. Moedig uw team aan. Probeer een indruk te krijgen hoe de verenigingen er voor staan in hun voorbereiding richting de beker- en wedstrijdcompetitie. Geniet van de ambiance, de strijdlust en vooral de kameraadschap tussen de deelnemers en supporters onderling. Gewoon komen naar het Orderbos, naar de velden van csv Apeldoorn!”

Het wedstrijdschema voor zaterdag 17 augustus ziet er als volgt uit: 13.00 uur TKA-Apeldoornse Boys en Groen Wit‘62-Albatross; 14.45 ZVV’56-sv Orderbos en Alexandria-Victoria Boys; 16.45 uur AGOVV-Columbia, Robur et Velocitas-csv Apeldoorn en WSV-sp. Teuge.