Sport

Onvervalste Veluwse derby

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 23 november ontvangt csv Apeldoorn Nunspeet op het eigen Sportpark Orderbos voor een onvervalste Veluwse derby in de Eerste klasse D. De ploeg van trainer Jeroen Burghout zal na de uitschakeling van afgelopen zaterdag in de beker, de ongeslagen thuisreeks in de competitie willen voortzetten.

De volle winst tegen Nunspeet zou een welkom resultaat zijn, willen de Orderbosbewoners bovenin blijven meestrijden.

Verdedigend lijkt csv Apeldoorn dit seizoen zijn zaakjes aardig op orde te hebben. Daar waar de complimenten aan sluitpost Dean Bredewolt al eerder zijn benoemd op deze plaats, mag het optreden van onder anderen centrumverdediger Fabian Put ook niet onvermeld blijven.

Put, die wekelijks zijn mannetje staat in de defensie van csv Apeldoorn, kwam in 2018 over van Rohda Raalte, en is bezig aan zijn tweede seizoen op het Orderbos. Hij heeft zich dit seizoen keurig in de basis weten te spelen bij csv Apeldoorn en is een vaste waarde gebleken. Voordat de centrale verdediger naar het Orderbos kwam, speelde hij drie seizoenen in Raalte. Daarvoor verdedigde hij de clubkleuren van Helios, waar hij ook in de jeugd voor speelde. Mijn sterkste punten zijn dat ik groot en fysiek sterk ben en ik hou van een voetballende oplossing”, aldus Put bij zijn komst naar Apeldoorn.

Tegenstander Nunspeet maakt een lastig seizoen door. Op de ranglijst staan de geel-blauwen op de drie-na-laatste plaats. Van de acht gespeelde wedstrijden wist het slechts één in winst om te zetten. Daarnaast speelden ze tweemaal gelijk, waardoor de teller voor Nunspeet blijft steken op vijf punten. Daar waar csv Apeldoorn afgelopen zaterdag het hoofd moest buigen tegen hoofdklasser Juliana’31 na een strafschoppenserie, plaatste Nunspeet zich wel voor de volgende bekerronde. Dit door hun penaltyserie wel te winnen ten koste van opponent Unicum, uitkomend in de tweede klasse.

Het duel tussen csv Apeldoorn en Nunspeet begint zaterdag om 15.00 uur. In plaats van wedstrijdsponsoring zal rondom deze wedstrijd het horecateam van csv Apeldoorn in de schijnwerpers staan, om onder andere de vrijwilligers te danken voor hun inzet.

Fotografie: Wout van Zoeren