Sport

Omar Yakubu volgend seizoen in A-selectie csv Apeldoorn

APELDOORN – Omar Yakubu zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij RKTVC in Tiel. Op elfjarige leeftijd maakte hij wegens een verhuizing de overstap naar csv Apeldoorn. Op het Orderbos doorliep Yakubu de jeugdopleiding en speelde aan het einde van vorig seizoen als zestienjarige vier keer in het eerste elftal. Op dat moment was al bekend dat de tiener in het huidige seizoen zijn kunsten zou gaan vertonen bij Go Ahead Eagles. Bij de Deventenaren maakte hij onder andere speelminuten in de wedstrijd tussen Jong GA Eagles en Jong PEC Zwolle, maar koos toch voor een tussentijdse terugkeer bij csv Apeldoorn.

“Dit jaar doe ik mijn havo-examen en dat bleek uiteindelijk moeilijk te combineren met het voetballen bij een profclub. Uiteraard wil ik gaan voor mijn kans om profvoetballer te worden, maar dat moet niet ten koste gaan van alles. Een goede opleiding vind ik ook belangrijk en daarom heb ik besloten om terug te gaan. Ik ben blij dat Go Ahead Eagles wilde meewerken waardoor ik weer minuten mag maken bij csv Apeldoorn, al is dat door het Coronavirus op dit moment niet mogelijk.”

Een profcarrière heeft Yakubu nog niet uit het hoofd gezet, maar voorlopig richt hij zich op csv Apeldoorn en zijn studie. “Go Ahead Eagles had veel vertrouwen in mij, maar er zijn uiteindelijk meerdere wegen om je doel te bereiken. Ik ben nog jong en het is absoluut geen straf om straks als achttienjarige volwaardig onderdeel te zijn van een eerste elftal en daarnaast een HBO-studie te volgen. Ik hoop een belangrijke basisspeler te worden, het liefst op de positie van controlerende middenvelder. Daar ga ik vol voor.”

Met het overhevelen van Yakubu naar de hoofdmacht wordt het csv Apeldoorn-gehalte in de selectie groter. In een eerder stadium werd al bekendgemaakt dat Cedric Bultman, Laurence van den Enk en Daniël Krosse overkomen vanuit het tweede elftal. Bovendien maken jeugdproducten Fedde Timmer, Yorik Meijer, Jesse Perdon en Fedde Dibbink al langer deel uit van de A-selectie.