Sport

Nu drie dagen hardloopplezier

APELDOORN – De Centraal Beheer Midwinter Marathon is een terugkerend fenomeen, met dit jaar alweer de 47e editie. Voor het eerst is er nu ook op vrijdag de Centraal Beheer Night Run. Hiermee is de Midwinter Marathon een driedaags evenement geworden.

Tijdens de aankomende editie op 31 januari en 1 en 2 februari nemen lopers uit meer dan 750 dorpen en steden in Nederland en uit zo’n vijftien landen weer deel aan het oudste hardloopevenement van Nederland.

De inmiddels al uitverkochte Night Run laat donker Apeldoorn van zijn mooiste kant zien. Een bijzonder leuke familieloop (of wandeling) van 4 kilometer dwars door de binnenstad. Met start op het Marktplein, door (verborgen) steegjes, pleinen en gebouwen en een feestelijke finish in het Stadhuis. Langs de route treden artiesten op en zijn er acts te zien. Bij de Night Run gaat het niet om de tijd maar om de fun.

Mooie route voor alle afstanden
Voor de Asselronde (25 kilometer) geldt dat deze afstand eigenlijk de mooiste route kent over de heuvelachtige Asselseheide. Daarmee heeft de Midwinter Marathon een afstand voor de lange-afstandloper ter voorbereiding op de grote voorjaarsmarathons. Ook de Kidsrun van 1 kilometer (en 500 meter als Prestatieloop met begeleiding van een ouder) is de afgelopen jaren gegroeid, van 100 naar ruim 900 deelnemers.

De Acht van Apeldoorn heeft de potentie om nog fors te groeien met jonge en beginnende hardlopers. Veel lopers vinden de 8 kilometer een prima afstand om mee te starten. Ook hier is een mooie route uitgekozen. De Mini Marathon van 16,1 kilometer is een mooie voorbereiding op een halve marathon in het voorjaar.

Ook dit jaar is er op zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon trail door het mooiste stuk natuur op de Veluwe, Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers. Ook deze afstand is zo gewild, dat deze inmiddels is uitverkocht.

Voor meer informatie over starttijden en inschrijven, kijk op: www.midwintermarathon.nl