Sport

Noah en Levi Tuasela kiezen voor csv Apeldoorn

APELDOORN – De broers Noah en Levi Tuasela maken na dit seizoen de overstap van derdeklasser VIOS Vaassen naar csv Apeldoorn. De 22-jarige Noah is een aanvallende middenvelder, die regelmatig het net weet te vinden, terwijl de drie jaar jongere Levi de positie van linksback bekleedt in het team van oud-csv Apeldoorner Maikel Amzand.

Noah is bezig aan zijn vierde seizoen in de Vaassense hoofdmacht en heeft daarvoor alle jeugdteams doorlopen op Sportpark De Kouwenaar. De CALO-student is blij met zijn overgang naar csv Apeldoorn. “Het voelt goed om volgend seizoen voor csv Apeldoorn te spelen. Levi en ik hebben fijne gesprekken gehad waarin vertrouwen werd uitgesproken in ons allebei.” Ook Levi, eerstejaars senior, is content. “Het is een eer om voor csv Apeldoorn te mogen gaan spelen. Het is een grote club en een mooie stap om ons verder te ontwikkelen.”

Maar eerst gaan de twee broers er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten. “Bij VIOS vinden ze het jammer dat we vertrekken, toch gunt iedereen ons deze stap”, vertelt Levi, die aangevuld wordt door Noah. “We doen het nu goed en staan tweede. Het kampioenschap wordt lastig, maar via de nacompetitie promoveren zou voor ons een mooi afscheid betekenen.”