Sport

Mooie winst voor Karate-do Smaal

APELDOORN – Zondag 2 juni werd in Rotterdam de 12e Internationale Rotterdamcup gehouden, een groot toernooi waar ruim 500 deelnemers aan deelnamen uit 10 landen. Ook dit jaar waren de deelnemers van Karate-do Smaal aanwezig en behaalden mooie prijzen.

In de ochtendsessie draaiden de karateka’s de katawedstrijden (het schijngevecht) en in de middagsessie kumite. In de finale kata dames onder de 16 jaar kwamen clubgenoten Selina Cicek en Jamie-Bo Schaap tegen elkaar uit. Selina wist deze finale te winnen en nam goud mee naar huis; zilver resteerde voor Jamie-Bo. Beide dames waren in dit toernooi een klasse apart.
Bij de heren senioren behaalde Matthew Martens met grote overtuiging brons. In de 35-plus categorie won Katja Janssen zilver.

In de middag was het onderdeel kumite. Hierbij gaan de deelnemers rechtstreeks met elkaar het gevecht aan. Verdediging is erg belangrijk, zodat je tegenstander geen punten kan scoren. Kimberly Oosterveen heeft in de categorie dames van 18 jaar en ouder zilver weten te behalen en Roger Vonken ging in de categorie heren van 18 jaar en ouder met brons naar huis.

Al met al een mooie dag voor de deelnemers van Karate-do Smaal op een moeilijk internationaal toernooi.