Sport

Masterzwemmers voor elk niveau

APELDOORN – Wat is masterszwemmen? Op de website van de Koninklijke Nederlandse Zwembond staat het juist verwoord: ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterszwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Wedstrijdzwemmen voor Masters is voor iedereen op zijn eigen niveau. Of je nu als ervaren wedstrijdzwemmer nooit wil stoppen, of dat je op latere leeftijd een borstcrawlcursus gedaan hebt en het geleerde wilt toepassen in wedstrijdverband. Voor alle doelgroepen is er wedstrijdaanbod.
Officieel kun je in het jaar dat je 20 wordt, meedoen aan deze wedstrijden. De indeling in leeftijdscategorieën gaat in stappen van 5 jaar, dus 20+, 25+, 30+, en verder tot en met 90+. Je zwemt zo altijd tegen leeftijdsgenoten.

Het motto bij masterszwemmen is: alles mag en niets moet. Je doet het vooral om lekker in conditie te blijven en af en toe leuk meedoen met een masters zwemwedstrijd..

Mocht je een keer interesse om te komen zwemmen, neem contact op met masters@aquapoldro.nl