Sport

Mark Fennebeumer komt als geroepen voor csv Apeldoorn

APELDOORN – Het regionale amateurvoetbal kwam afgelopen weekend schoorvoetend weer uit de startblokken. Hoewel het merendeel van de eerste elftallen van de Apeldoornse clubs de winterpauze met minimaal één week verlengd zag worden, was er ondanks de vele afgelastingen al de nodige beweging op de plaatselijke velden in de vorm van verhuisberichten.

Fennebeumer
Drieënhalve week geleden huldigde voorzitter Gerard Kool hem vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap bij SV Orderbos (zie foto), zaterdag verkondigde csv Apeldoorn dat Mark Fennebeumer per direct de selectie van de ‘grote broer’ uit het Orderbos komt versterken. Een half jaar eerder dan gepland keert de 31-jarige aanvaller vanuit Lienden terug op het oude nest.

Peter Boeve, wiens csv Apeldoorn dankzij een 0-2 zege bij hekkensluiter ASV Dronten bovenin de Hoofdklasse B blijft meedraaien, kreeg daarmee zijn gewenste tussentijdse versterking. Wegens de absentie van spits Sander Krijns (wereldreis) en met de topper tegen DOVO in het vooruitzicht komt Fennebeumer als geroepen.

Marc Hoekstra
Voormalig csv-er Marc Hoekstra houdt het na slechts een half seizoen alweer voor gezien bij Go Ahead Kampen. ‘De Apeldoornse middenvelder ziet zich daartoe om persoonlijke redenen genoodzaakt, omdat hij zijn voetbalaspiraties in Kampen niet langer kan combineren met een drukke baan, studie en gezin’, zo maakte de Kampense zaterdageersteklasser vorige week op haar website bekend.

Jamarro Diks
Jamarro Diks vond vorige week onderdak bij GVVV uit Veenendaal. Na het ontbinden van zijn contract bij de Slowaakse landskampioen AS Trencin hoopt de 21-jarige Apeldoorner zich in de tweede divisie opnieuw in de kijker te spelen. Tegelijkertijd met Diks haalde GVVV ook voormalig AGOVV-er Soufiane Lachmouchi naar de ‘blauwe’ kant van Sportpark Panhuis. “Hopelijk kunnen Jamarro en Soufiane het niveau in de groep omhoog halen”, sprak GVVV-trainer John de Wolf verwachtingsvol over de twee nieuwelingen.

AGOVV
Dominique Vos stelde bestuur en staf van AGOVV er van in kennis dat hij na afloop van het huidige seizoen zijn heil elders gaat zoeken. De 34-jarige centrale verdediger, in het verleden met FC Lienden en SC Genemuiden op top-amateurniveau actief, vindt in de tweede klasse niet de prikkel die hij nodig heeft en hoopt zijn kwaliteiten elders te kunnen gaan verzilveren.

Tegenover het aanstaande vertrek van Vos staat de komst van Gino de Zeeuw van WSV. De schoonzoon van Ajax-trainer Peter Bosz en broer van voormalig international Demy de Zeeuw kwam in het verleden al eerder uit voor de Blauwen. De Zeeuw droeg in Apeldoorn eveneens het shirt van Robur et Velocitas en Albatross.

* Apeldoornse voetbalclubs spelen in de jaarlijkse Top-200 van hoogst spelende amateurvoetbalclubs in Nederland geen enkele rol van betekenis. In de door het vakblad De Voetbaltrainer samengestelde lijst staat csv Apeldoorn als hoogst geklasseerde plaatselijke vereniging op de 43e plaats. WSV, in 2016 nog 73e, zakte naar plek 160.