Sport

Maak kans op een plek in het Silvana Running Team van Dennis Licht

APELDOORN – Twaalf ongeoefende lopers krijgen ook deze winter weer de kans om deel te nemen aan de Midwinter Marathon. Na een succesvolle editie in 2019 biedt Dennis Licht opnieuw met een hele reeks twaalf lopers de kans om gratis deel te nemen aan het leefstijlprogramma. Met als einddoel het succesvol volbrengen van de Acht van Apeldoorn. De komende tijd zal Nieuwsblad Stedendriehoek samen met Omroep Gelderland hier uitgebreid verslag van doen.

Coachen op gezonde leefstijl

Dennis Licht biedt twaalf hardlopers, liefst beginners, de kans om deel te nemen: “In ongeveer 100 dagen zullen wij de deelnemers klaarstomen voor de acht-kilometerwedstrijd. We gaan niet alleen werken aan het verbeteren van de conditie, ik weet namelijk dat er meer nodig is om vol te houden. Mijn ervaring als coach leert mij ondertussen dat het probleem voor mensen om in beweging te komen veel breder is. Soms zijn het terugkerende hardloopblessures, maar ook vaak leefstijlgerelateerde zaken zoals voeding, stress, slaap en ja, ook zelfvertrouwen. Daarom gaan we ook aan de slag met deze thema’s. Door samen in een team met gelijkgestemden de uitdaging aan te gaan is er veel meer mogelijk dan mensen zelf denken.”

Geen excuses

Een hele reeks van partners maakt het mogelijk om gratis deel te nemen aan dit leefstijlprogramma. De hardlopers krijgen onder meer goede sportkleding en hardloopschoenen, sportmedische ondersteuning, maar ook begeleiding op het gebied van voeding, gezond leren bewegen, stress en ontspanning en natuurlijk training van de meester zelf. Dennis Licht: “Er is dan ook geen excuus te bedenken om niet deel te nemen!”

Start programma

Op maandag 28 oktober zal het leefstijlprogramma van start gaan met een sportmedische check. “Met deze medische check brengen we ook potentiële blessures in kaart en leren we de deelnemers goed kennen en waar ieders aandacht naar uit moet gaan, want dit vergroot de kans op succes”, aldus Licht. Het programma bestaat uit twee begeleide en twee zelfstandige trainingen.

Motivatiebrief

Wie kans wil maken op een plek in het runningteam, kan daarvoor een motivatiebrief sturen naar de redactie van Omroep Gelderland via e-mail omroep@gld.nl.