Sport

Lekker bezig in de buitenlucht

APELDOORN – Op zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de eerste editie van de Obstacle Run in het Mheenpark plaats. Met ruim dertig obstakels over en door het water leggen deelnemers een afstand van 5 kilometer af. Op meerdere plekken wordt de vijver gebruikt, waardoor men het niet droog houdt tijdens deze run.

Na de opening van het Obstacle Parcours in het Mheenpark vorig jaar werd bij initiatiefnemer Dave van den Brink het idee geboren voor een Obstacle Run. “Kinderen van tegenwoordig zitten steeds meer achter hun tablet en je hoort steeds vaker dat gezinnen geen geld hebben om hun kind lid te laten worden van een sportvereniging. Op deze manier komen ze toch aan hun beweging.”

Tijdvakken
Op zaterdag is de Obstacle Run voor particulieren en op zondag voor bedrijven. De dagen zijn ingedeeld in tijdvakken: via de website kan men hierop inschrijven. De runs worden gehouden tussen 09.00 en 16.00 uur. Men kan zich met een groep van zeven personen opgeven of individueel. Wie voor het laatste kiest, wordt willekeurig in een team ondergebracht. Ook is er een speciale run voor jeugd tussen de 12 en 14 jaar. “Een run duurt één à anderhalf uur. Iedereen kan meedoen. Het zijn geen hele moeilijke obstakels, want het moet ook gewoon leuk zijn voor vrienden, familie, buren, noem maar op.”

Programma
Op beide dagen zijn er prijzen te winnen: een eerste prijs en een originaliteitsprijs voor best verklede team. Deze prijzen worden om 18.00 uur uitgereikt. Voor de kinderen is er een leuk plein met onder andere een pijl-en-boogbaan en een klimmuur. Ook is een cateraar aanwezig, die bezoekers voorziet van hapjes en drankjes. Tussen 16.00 en 20.00 uur voorziet een dj het evenement van leuke muziek. Wie dit precies is, blijft nog een verrassing. “We hopen natuurlijk op een grote opkomst”, vertelt Dave. “Als we dit voor elkaar krijgen gaan we volgend jaar alles nóg een stuk groter aanpakken. We willen dan ook meerdere afstanden hebben.” Inschrijven is mogelijk via de website www.mheenparkapeldoorn.nl. Iedereen ontvangt bij inschrijving een gratis shirt.

Vrijwilligers
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers, die bepaalde obstakels in de gaten willen houden en her en der mensen de juiste kant op kunnen wijzen. “Iedereen die een paar uurtjes kwijt wil aan deze werkzaamheden, zijn we heel dankbaar. We zorgen voor consumpties en een bedankje achteraf.” Blijf op de hoogte via de Facebookpagina @Obstacle Mheenpark.