Sport

LED-lampen enig lichtpunt voor gedegradeerd AGOVV

OLDEBROEK – De lijdensweg van AGOVV in de tweede klasse kwam zaterdag ten einde. Hoe de Blauwen in de allesbeslissende nacompetitiewedstrijd in overtalsituatie verloren van OWIOS, paste helemaal in het beeld van een volledig mislukt seizoen. “Het is heel zuur, al is het ook weer niet zo dat de wereldvrede verloren gaat. We zetten volgend jaar de schouders er onder en hopelijk staat er dan een elftal dat bovenin de derde klasse meedraait”, sprak voorzitter Martin Maassen opbeurende woorden na de degradatie.

Met een bestuur dat inzet op duurzaamheid en geen middelen ter beschikking heeft om het vlaggenschip een broodnodige facelift te geven, is duidelijk dat de sportieve ambities voor de komende jaren op sportpark Berg en Bos in de koelkast kunnen. “Wij hebben geen premiestelsel zoals andere clubs. Wij betalen niet en dat gaat ook niet gebeuren”, liet Maassen zijn licht schijnen op AGOVV’s verslechterde ‘concurrentiepositie’ ten opzichte van andere Apeldoornse voetbalverenigingen. 

Terwijl een zondag-tweedeklasser als Columbia de spelersgroep serieus verstrekt, wordt aan de Laan van Spitsbergen in donkere tijden geïnvesteerd in LED-verlichting. “Zonder LED-lampen kunnen we niet spelen. Dat verdient zich binnen vijf jaar terug. Waar we dan staan, weet ik niet. We gaan ervoor dat we dan nog bestaan.” 

Maassen bestrijdt dat het voortbestaan van de kersverse derdeklasser op korte termijn in het geding komt. “We zijn juist aan het opkrabbelen. We zijn aan het bouwen en aan het investeren. Financieel zitten we de komende jaren gebeiteld. Het staat echt niet op omkiepen. We moeten wel wat doen, er moet wel wat gebeuren. Zoveel is duidelijk.” 

“We zijn bezig met een visieontwikkeling. We moeten het in Apeldoorn denk ik zoeken in samenwerking van clubs. En dan zeg ik niet zozeer samengaan of fuseren, maar uitgaan van elkaars krachten. Met onze historie komen we in de toekomst niet verder”, is de Blauwen-preses zich wel bewust. 

Het verstrijken van de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal rechtvaardigt enige scepsis bij AGOVV’s  achterban. De toch al weinig uitgebalanceerde Blauwen-selectie lijkt na de deadline van 15 juni geen extra kwaliteitsimpuls te hebben gekregen. Het valt te bezien of Marco Hopman (Excelsior31) Henoc Biya (Apeldoornse Boys) Ruben Fremouw (Vios Vaassen) Moreno Schoenmakers (WSV) Abdeslam Bakhchouche (EZC ’84) Diego Klein (TKA) Burak Kirboga Shurandell Martis en Yaser Harif het vertrek van Brentjens Van Buren Bruinier Toisuta Baars Hendriks en Harleman adequaat kunnen opvangen.   

Coach Jerry Cooke neemt het zoals het komt. “We hebben het vier jaar sportief goed gedaan. We hebben er alles aan gedaan om in de tweede klasse te blijven. Als je reëel bent lopen we al wel twee seizoenen op onze tenen. Dan kan dit gebeuren. Het is vervelend dat het nu gebeurt maar we raken niet in paniek.”