Sport

Lars Huber maakt overstap naar csv Apeldoorn

APELDOORN – Lars Huber speelt komend seizoen voor csv Apeldoorn. De negentienjarige aanvallend ingestelde middenvelder komt over van FC Zutphen, dat als runner-up eindigde in de derde klasse A. Bij de club in zijn woonplaats maakte hij sinds de winterstop van vorig seizoen onderdeel uit van het eerste elftal. Daarvoor kwam Huber uit voor AZC, Warnsveldse Boys en de JO19-1 van zijn huidige club. In de periode bij AZC trainde hij een jaar mee bij FC Twente en De Graafschap.

“Ik ben erg blij met mijn overgang naar csv Apeldoorn. Het is een mooie stap omhoog. Ik heb er vertrouwen in snel mijn draai te vinden en basisspeler te worden”, vertelt Huber, die zichzelf omschrijft als technisch begaafde middenvelder met veel loop- en scorend vermogen.

In december won de Sport en Bewegen-student met 1-4 op het Orderbos en wist toen ook het net te vinden. “We speelden een zeer goede wedstrijd. Datzelfde deden we in het oefenduel tegen DZC ’68 (0-4 winst, red.). We hebben veel talentvolle spelers en daarnaast zijn we een hecht vriendenteam. Desondanks kies ik ervoor om te vertrekken, want ik wil graag kijken waar mijn plafond ligt.”