Sport

Laatste thuiswedstrijd van dit seizoen

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – csv Apeldoorn krijgt in het laatste thuisduel van dit seizoen bezoek van AZSV. Waar de uitwedstrijd in Aalten eindigde in een 5-0 nederlaag, hoopt de ploeg van oefenmeester Jan Kromkamp zaterdag 20 mei wel drie punten bij te schrijven.

AZSV is de nummer vijf van de vierde divisie B. De Aaltenaren hebben na 28 wedstrijden 45 punten verzameld en hebben een doelsaldo van +11 (45 voor en 34 tegen). Rik van der Eerden is met zestien goals de clubtopscorer. Chris Verheul, volgend seizoen actief bij derdedivisionist DOVO, volgt met dertien doelpunten.

AZSV is net als csv Apeldoorn nog niet uitgespeeld dit seizoen. Waar csv Apeldoorn strijdt om rechtstreekse handhaving, maakt AZSV nog kans op een (vervangende) periodetitel. De Achterhoekers, die afgelopen weekend in Vriezenveen met 1-1 gelijkspeelden tegen concurrent DETO, zijn wel afhankelijk van resultaten die andere clubs boeken in de resterende twee wedstrijden.

csv Apeldoorn staat met 29 punten gepositioneerd op de dertiende plaats, die aan het einde van dit seizoen nacompetitie om promotie/degradatie betekent. De achterstand op de veilige twaalfde plaats is twee punten. De twaalfde plaats wordt bezet door Buitenpost, de tegenstander van csv Apeldoorn in de laatste speelronde. Ook nummer elf SDV Barneveld heeft 31 punten. Zij wonnen afgelopen zaterdag met 1-0 van nummer veertien Flevo Boys, die op 26 punten staan. De voorsprong van csv Apeldoorn op de vijftiende plaats (directe degradatie) bedraagt vier punten.

De rood-gelen reisden afgelopen zaterdag wederom af naar Zwolle voor een weerzien met Berkum. Twee weken na de 4-0 bekernederlaag werd het dit keer 0-0. De Apeldoorners kregen in de eerste helft via Laurence van den Enk en Didier Martel grote kansen, echter wisten zij doelman Huib Veurink niet te passeren. Ook invaller Mehdi Bouhekan was bijna trefzeker met een schot op de lat.

De wedstrijd op het Orderbos begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter G.H.A. Stevens. De wedstrijdsponsors zijn LevadaPlastics, specialist in kleurmasterbatches (zwart, wit en bont) en grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie, en Windst in Bedrijf, jouw laagdrempelige arbodienst in Gelderland en Overijssel.

Foto’s:

Jelle Macare in duel met Lars van Gerner (vv Berkum).

Jonkie Ruben Katerberg wint het kopduel van Frank van de Burg (vv Berkum).

Fotografie: Wout van Zoeren/www.wozopro.nl