Sport

Krant steunt volleybalsters

APELDOORN – Het meisjes C-volleybalteam van WSV speelt in de tweede klasse goed mee en dat moest beloond worden. Onlangs zijn ze helemaal in het nieuw gestoken en ook Nieuwsblad Stedendriehoek fungeert als – in dit geval – tassensponsor. 

De ploeg bestaat voornamelijk uit meisjes in de leeftijd van 11 tot 13 jaar: Justine Downham, Maudi van Kerkfort, Emma Beckers, Karlijn Brons, Demi Kennis, Mila Havekes, Lisa Blokhuis en Mara Langen. Alleen Ilayda Koc is met haar 14 jaar iets ouder; zij is momenteel herstellende van een gebroken heup en hoopt rond half maart weer inzetbaar te zijn. “Ik volleybal sinds de zomer van 2018, maar vorig jaar zomer kreeg ik een auto-ongeluk. Maar het herstel gaat goed, ook dankzij twee keer fysiotherapie per week. Ik moet nog even de kracht in mijn benen terugkrijgen, in mijn armen heb ik die al.”

Justine Downham (12 jaar) dankt haar opvallende achternaam aan haar Zuid-Afrikaanse roots. “Mijn opa en oma hebben er gewoond, mijn ouders ook en mijn zus is er geboren. Alleen ik niet”, lacht ze vrolijk. Ze staat graag mid-achter, ‘om de ballen net boven de grond te pakken’. Maudi van Kerkfort (13) kwam via paardrijden en turnen bij volleybal uit. “Via Karlijn, die al een poosje in dit team speelde, ben ik bij WSV terecht gekomen. Mijn kracht ligt in het smashen en het blok, in het midden van het net.” Diezelfde Karlijn (12) werd ruim vijf jaar geleden op haar beurt door een vriendin meegenomen naar de sporthal aan De Voorwaarts. “Ik speel graag als midvoor, lekker smashen!”