Sport

Koude douche voor volleybalsters Alterno

APELDOORN – Een toepasselijker weekend om van een koude kermis thuis te komen, hadden de volleybalsters van Coolen Alterno nauwelijks kunnen kiezen. Door de duidelijke 0-3 nederlaag tegen Regio Zwolle Volleybal zag de Apeldoornse equipe haar kansen op een finaleplaats in de play-offs om de landstitel slinken.

Een 3-0 of 3-1 overwinning had de Apeldoornse ploeg in het spoor van het momenteel als tweede geklasseerde VC Sneek gehouden. In de goed gevulde Alternohal mocht het team van coach Ali Moghaddasian zondagmiddag echter geen moment aanspraak maken op de punten. Weinig lukte er bij de onrustig opererende thuisploeg. De langzamerhand tot een ‘Angstgegner’ uitgroeiende Zwolsen troefden Coolen Alterno op alle fronten af. Na ruim een uur wedstrijd kon het publiek daarom alweer de kou in.

Bij het volleybal wint doorgaans de ploeg met de laagste foutenlast. Het wispelturige Coolen Alterno maakte er simpelweg te veel. Met name op cruciale momenten. Na het verlies van de eerste twee sets leken de dames in het groen zich te herpakken. Omdat een voorsprong in de derde set niet lang stand hield, moest de thuisploeg opnieuw in de achtervolging. Op de momenten dat het gaatje gedicht leek te worden, haperde de opslag nogal eens. Bij 18-18 serveerde Eline Timmerman de bal in het net, bij 19-20 belandde de service van spelverdeelster Ana Mebus over de achterlijn, bij 21-22 kreeg de serverende Kirsten Wessels het speeltuig niet over de netrand. 

Bij wat bij nader inzien zijn laatste time-out zou zijn peperde Moghaddasian zijn speelsters luidkeels in nogmaals volle bak te gaan. De dienstmededeling was aan dovemansoren gericht. Het tij viel op dat moment niet meer te keren. Na al met 21-25 en 18-25 aan het kortste eind te hebben getrokken, maakte het 22-25 setverlies de domper compleet.

“Dit is wel even zuur, ja”, gaf aanvoerster Linda te Molder in aansluiting op de slechts negen minuten durende nabespreking te kennen. “Dit soort wedstrijden zitten er altijd wel eens tussen. Toch is het vooral de manier waarop we verliezen. We zaten echt een beetje in een flow. We stonden lekker te trainen en te spelen. En dan krijg je dit… Zwolle is voor ons altijd een lastige tegenstander. Vooral qua blokkering zat het bij ons niet echt goed.”

Aan de spanning had het volgens Te Molder niet gelegen. De wetenschap dat Coolen Alterno zich bij winst een serieus kandidaat had mogen noemen voor het bereiken van een finaleplaats, werkte niet verlammend. “Dat heb ik bij de nabespreking aan de meiden gevraagd. Maar ze zeiden van niet. Ze willen allemaal heel graag. Het is jammer. Maar we gaan gewoon door om te proberen onze wedstrijden te winnen. Het kan nog steeds”, verklaarde de Coolen Alterno-captain.

Stand kampioenspoule bij de vrouwen na afgelopen weekend: 1. Sliedrecht Sport 5-20, 2. VC Sneek 6-15, 3. Regio Zwolle Volleybal 6-10, 4. Coolen Alterno 5-9, 5. Eurosped 6-9, 6. Springendal Set-Up ’65 6-3.