Sport

Klaar voor NK turnen

APELDOORN – Vera Jonker (16) en Ines van Son (12), turnend bij topsport turnvereniging Klaverblad TON in Almelo, zijn in het weekend van 22 en 23 juni present bij de Nederlandse kampioenschappen allround meerkamp turnen in het Topsport Paleis van Ahoy Rotterdam.

Jonker maakte haar debuut in het nationale senioren turnselectieteam bij Flanders International Team Challenge in Gent. Voor haar was dit een belangrijke carrièrestap, na haar deelname aan de jeugd EK in Glasgow vorige zomer. De Apeldoornse begon op 7-jarige leeftijd bij NTK en via de selectie van KDO meldde ze zich als 9-jarige bij Klaverblad TON in Almelo. 

Een nieuwe generatie
Onder trainer Frank Louter en assistent Herbert Hoogers ontwikkelt zich een generatie topturnsters met, naast Vera, Sara van Disseldorp, Laura de Witt en Astrid de Zeeuw (allen 16 jaar) tot de nieuwe beloften van het Nederlandse damesturnen. 

Ines van Son, nu nog Jeugd 2, doet ook mee in de top van Nederland. Van Son heeft al drie keer het goud behaald op het NK in de eredivisie. Er wordt veel van deze dames gevraagd: naast 30 trainingsuren in de week en regelmatig stages in Heerenveen moet er ook een middelbare schoolopleiding worden gevolgd op het Noordik in Almelo. 

Jonker – nu als senior – en van Son – als Jeugd 2 – gaan zich aankomende week voorbereiden op het NK in Ahoy Rotterdam.  Jonker wist vorig jaar het zilver te bemachtigen in de meerkamp op dit NK.