Sport

Kia Tenniskids competitie feestelijk afgesloten

APELDOORN – Afgelopen weekend vond op vijf locaties in Nederland het Tenniskids Feest plaats. Honderden kinderen sloten gezamenlijk de Kia Tenniskids competitie af. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de feestelijke afsluiting van de competitie, werd het feest op vijf verschillende locaties in het land gehouden. Op zaterdag 22 juni was het festijn in Kampen (K.J.LT.C), Amsterdam (T.V. Tie-Breakers) en Bergen op Zoom (Smash Bergen op Zoom) en op zondag 23 juni in Alphen aan den Rijn (T.V. Nieuwe Sloot) en Apeldoorn (T.C. Sprenkelaar).

Het weekend zat vol met tennis, fun en entertainment. Na een gezamenlijke warming-up, werden de kinderen over de verschillende onderdelen verdeeld en werd er fanatiek getennist en volop plezier gemaakt. Naast tennissen konden de kinderen onder andere padellen, Tenniskids mascottes Ace en Love ontmoeten en glow in the dark tennissen. Ook was er ruimte voor creativiteit en werd er volop geknutseld en geschilderd.

De KNLTB organiseert het Tenniskids Feest dit jaar voor de vierde keer. Het feest is speciaal voor alle kinderen tot en met 12 jaar die minimaal vier keer hebben deelgenomen aan de Rode, Oranje of Groene competitie. Het doel van het evenement is om kinderen met méér plezier méér competitie te laten spelen. Er zijn zon 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Algemeen Directeur KNLTB Erik Poel: “We zijn ontzettend blij dat vijf tennisverenigingen samen met ons honderden kinderen een fantastische tennisdag hebben gegeven! Plezier in tennis is het allerbelangrijkste dit zorgt uiteindelijk er ook voor dat kinderen meer gaan tennissen. Dit zien we ook tijdens de Kia Tenniskids competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is ook als teamsport.”