Sport

KHC’er Romano Luhukay naar csv Apeldoorn

APELDOORN – Romano Luhukay speelt komend seizoen voor csv Apeldoorn. De 23-jarige middenvelder, die ook op beide flanken uit de voeten kan, komt over van KHC uit Kampen. Voordat de Zwollenaar in het seizoen 2017-2018 neerstreek bij de zaterdageersteklasser kwam hij uit voor CSV ’28, Be Quick ’28, Berkum en WVF. Daarnaast speelde Luhukay in de zaal voor voormalig eredivisionist WSV en momenteel vertoont hij zijn zaalvoetbalkunsten in zijn woonplaats bij eerstedivisionist IFC.

Luhukay, geboren op 6 mei 1995, is duidelijk in zijn keuze voor csv Apeldoorn. “Het veldvoetbal en zaalvoetbal combineer ik nu nog, maar ik wil graag kijken waar mijn plafond ligt op het veld en daarnaast ben ik van plan om een HBO-opleiding te gaan volgen. Die drie dingen gaan niet samen, ook al vind ik zaalvoetbal echt een mooi spelletje”, vertelt de pedagogisch medewerker die graag met csv Apeldoorn in de hoofdklasse wil uitkomen en een belangrijke bijdrage wil gaan leveren aan het team.

csv Apeldoorn is voor Luhukay geen onbekende club. “Ik heb een tijdje in Apeldoorn gewoond en toen ik in de jeugd bij Be Quick ’28 speelde, kwam ik csv Apeldoorn ook vaak tegen. De jeugd speelt al jaren op een hoog niveau en de club blijft in ontwikkeling. Daarom denk ik ook dat csv Apeldoorn een geschikte club voor mij is, aangezien jonge spelers de kans krijgen om zich verder te ontplooien. Bovendien is Jamarro Diks een bekende van mij en hij sprak positief over de club. Ook is het leuk dat ik ga samenspelen met Olaf Kluitenberg omdat ik hem nog ken van mijn zaalvoetbalperiode bij WSV.”

Met de komst van Luhukay liggen er voor komend seizoen vijftien spelers vast. In een eerder stadium gaven Luca Bouwmeester, Jesse Hartgers, Yorik Meijer, Sebastian van Laar, Sil Fiddani, Fabian Put, Steven van Es, Sander Krijns, Dean Bredewolt (DVS ’33), Edilson José Coelho (Rohda Raalte), Olaf Kluitenberg, Jeffrey van Amersfoort (beiden WSV), Fedde Timmer en Fedde Dibbink hun jawoord aan csv Apeldoorn.