Sport

Karate-do Smaal karateka’s succesvol op Pepper Cup

APELDOORN/ZWOLLE – In Zwolle werd het Karatetoernooi de Pepper Cup gehouden. Een zeer druk bezet karatetoernooi waar veel scholen van de Karate-do Bond Nederland aan deelnamen.

Karate-do Smaal uit Apeldoorn behaalde goede resultaten. Vince Feenstra behaalde bij de jeugd kumite (10 en 11 jaar tot 30 kilogram) wedstrijden een derde plaats. Adam van Emst (10 en 11 jaar, onder de 45 kilogram) en Stan de Boer (12 en 13 jaar tot 40 kilogram) behaalden beiden een goede tweede plaats. Bij de jeugd werd Nerena de Boer kampioen bij de meisjes kumite.

Selectie lid van de KBN, Nurettin van Emst (onder de 52 kilogram) verloor in de eerste ronde in de klasse 14 en 15 jaar.

Bij de senioren behaalde Roger Vonken in de klasse tot 75 kilogram een goede tweede plaats. Kimberly Oosterveen (vicekampioen van Nederland 2020) behaalde in haar klasse (over 68 kilogram) een eerste plaats. In de open categorie draaide Kimberly Oosterveen ook mee en verloor de finale met een klein verschil en werd tweede.