Sport

Karate-do Smaal behaalt verschillende prijzen tijdens Open de Liège

LUIK/APELDOORN – Op zaterdag 9 november werd de Open de Liège (België) gehouden. Dit is een groot internationaal toernooi, waarbij 14+ selectiedeelnemers punten kunnen verdienen voor eventuele selectie voor een Europees kampioenschap of wereldkampioenschap. Dit keer waren er 1124 deelnemers afkomstig uit 25 landen, waaronder meerdere karateka’s van Karate-do Smaal uit Apeldoorn.

Bij het onderdeel kata heeft Selina Cicek maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept; een tweede plek voor de categorie boven de 16 jaar en een derde plek bij de categorie onder de 18 jaar. Matthew Martens heeft de derde plaats behaald in de categorie onder 21 jaar. Nerena de Boer heeft op het onderdeel kumite de derde plaats weten te behalen in de categorie onder de 10 jaar en onder de 30 kilogram. “Een fantastisch resultaat van deze toppers van Karate-do Smaal,” aldus de sportschool.

Strive en Struggle Cup

Op zondag 10 november vond er in Den Bosch een kleiner toernooi plaats: Strive en Struggle Cup For Kids. Ook hier hebben de deelnemers van Karate-do Smaal goed gescoord: goud voor Julian Veltman, zilver voor Vincent Cossee en brons voor Auke van der Veen, Sander Donatz, Veerle Veenstra, Victoria van der Veen. “Dit is een mooie voorbereiding voor het NK jeugd later deze maand.”