Sport

Jubileumeditie menwedstrijd De Kromme Zweppe  

UGCHELEN – Op zaterdag 20 en zondag 21 mei verzorgt de Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de veertigste keer een samengestelde menwedstrijd. Die vindt plaats op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen en is vrij toegankelijk voor publiek.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. Uit het hele land hebben menners met enkel-, twee- of vierspanpony’s of paarden zich aangemeld om te rijden in de unieke en mooie omgeving van Ugchelen. Er wordt gereden in de klassen L, M en Z en er is een hobbyrubriek voor eigen rijders zonder startkaart.

Dressuur en vaardigheid

Op zaterdag 20 mei worden de dressuur en de vaardigheid gereden. Bij de dressuurproef moet een groot aantal oefeningen in volgorde zo goed mogelijk gereden worden en dit wordt beoordeeld door een jury.

Bij de vaardigheid moet iedere combinatie van menner en paard(en) zo snel mogelijk tussen pionnen doorrijden in de juiste volgorde zonder dat er ballen van de pionnen afvallen.

Marathon

Zondag 21 mei is de dag van de marathon. Deze bestaat uit drie trajecten, waaronder een hindernistraject met zes hindernissen. De deelnemers kunnen tijdens het rijden van de marathon genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en aan het eind van het parcours zijn er zes mooie, spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein, dat ook voor het publiek goed te bereiken is.

Essenstam Bokaal

Tijdens de wedstrijd rijden de eigen leden van De Kromme Zweppe voor het clubkampioenschap, dat gerelateerd is aan de Essenstam-Bokaal. Vorig jaar is Ryanne van Leur met haar Pony Rox clubkampioen 2022 geworden; Maarten Braat zal de Kromme Zweppe-trofee als beste meerspancombinatie deze dagen verdedigen.

Publiek is beide dagen van harte welkom. De toegang is gratis.